Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

18 Şubat 2015 Çarşamba

Kol Böreği Tarifi


Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Beyaz peynir,
  • Maydanoz.
Üzeri için:
  • Çörekotu,
  • susam.

Kol Böreği Nasıl Yapılır

Bir kabın içine sütü, yumurtayı, sıvı yağı koyalım ve çırpalım.
Başka bir kabın içine beyaz peyniri, maydanozu koyalım ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine bir tane yufkayı serelim.
Sütlü karışımdan yufkanın her tarafına sürelim.
Başka bir yufkayı da  yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve sütlü karışımdan sürelim.
Yufkanın her tarafına peynirli maydanozlu karışımdan serpelim.
Yufkaları içe doğru rulo şeklinde katlayalım.
Ortadan ikiye kesip yufkaların üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Diğer yufkalara da aynı  işlemi yapalım.
Bütün yufkaları tepsiye dizdikten sonra üzerine çörek otu ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında  yufkaların üzeri kızarana kadar pişirelim.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Kol Böreği Tarifi

Hamburger Köftesi Yapılışı


Hamburger Köftesi Tarifi
Tadına doyum olmayan ve harika bir lezzeti olan hamburger köftesi yapmak artık çok kolay. Hamburger köftesini çeşitli soslarla daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Evinizde daha sağlıklı ve lezzetli hamburger köftesi yapmak için işte tarifimiz..

Hamburger Köftesi Tarifi İçin Malzemeler


  • 1 adet orta boy soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 600 gr dana döş kıyma,

15 Şubat 2015 Pazar

Karides Güveç


Karides Güveç
Karides Güveç Malzemeleri
500 gr. orta boy karides ( ayıklanmış )
1 adet çarliston biber
200 gr. kültür mantarı ( küçük boy )
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
 

Lahmacun



Lahmacun
Lahmacun Malzemeleri ( 4 kişilik )
300 gr. dana kıyma, köftelik orta yağlı
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 adet rende domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı su
Tuz
Karabiber

Hamur için Malzemeler
300 gr. un ( 13 tepeleme kaşık )
1 su bardağından biraz fazla su ( yaklaşık 200 ml )

12 Şubat 2015 Perşembe

Fırında Kızarmış Köy Tavuğu




15 yıl kadardır mutfağımızda tavuk pişmiyor. Herkesin B ve AB olduğu bir ev tahmin edeceğiniz üzere. Fakat nasıl olduysa aklımıza düştü köy tavuğu geçenlerde. Biz de Sade Mutfak okurları için tecrübe etmek istedik. Çok şaşırdık, beyaz bildiğimiz tavuk eti meğer neredeyse kahverengi imiş..
Malzemeler:
1 adet  köy tavuğu
1 kase ev yoğurdu
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
1 çay bardağı tavuk suyu
Fırın  tepsisine eklemek istediğiniz herhangi yeşillik, havuç, patates, soğan vb.
Tarif:
  1. Köy tavuğunu dilediğiniz baharatları ekleyerek düdüklü tencerede 2 saat pişirin (Biliyorsunuz köy tavuklarının pişmesi epey vakit alıyor.)
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, tuz, biberiye, kekik, pul biber, zerdeçal, 2 kaşık zeytinyağı ve yarım limonsuyunu karıştırın.
  3. Haşlanan tavuğu fırın borcamına alın. Borcamın biraz derin olması gerekiyor.

11 Şubat 2015 Çarşamba

Haşlanmış yumurta soymanın kolay yolu



Haşlanmış yumurtayı soymak birçoğumuz için oldukça uğraştırıcı olabiliyor ama herşeyin bir kolay yolu olduğu gibi bunun da çok kolay bir yolu var. İşte oldukça kolay olan o yöntem...

Temel Yumurta Soyma Yöntemi

  1. Yumurtaları kaynatın.

Yumurtları kaynatırken kullandığınız yöntem kabukların daha kolay soyulmasını

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 
MALZEMELER
  • 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya bırakılır.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**