Balık sezonunun açılmasıyla tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanırken, evlerde balık pişirme teknikleri yeniden ilgi odağı oldu. Hamsiye lezzetini veren en önemli unsurun un olduğu belirtiliyor; özellikle mısır unu kullanıldığında daha lezzetli sonuçlar elde ediliyor. Balıkların unlanmadan tavaya konulmaması öneriliyor.
Hamsinin ortalama pişme süresi yaklaşık 6 dakika olup, bu süre damak tadına göre değişebiliyor. Pişme sürecinde balığın görünümünden hazır olup olmadığı anlaşılıyor. Pişirme sırasında az miktarda yağ kullanılması gerektiği, fazla yağın balığın lezzetini olumsuz etkileyebileceği vurgulanıyor. Balığın kendi yağıyla pişmesi, lezzetini artırmak için yeterli görülüyor.
Hamsinin ortalama pişme süresi yaklaşık 6 dakika olup, bu süre damak tadına göre değişebiliyor. Pişme sürecinde balığın görünümünden hazır olup olmadığı anlaşılıyor. Pişirme sırasında az miktarda yağ kullanılması gerektiği, fazla yağın balığın lezzetini olumsuz etkileyebileceği vurgulanıyor. Balığın kendi yağıyla pişmesi, lezzetini artırmak için yeterli görülüyor.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!