Ekmek Kadayıfı Tatlısı Nasıl Yapılır?Ekmek kadayıfı tarifi, sadeliği ve aynı zamanda sofistike lezzetiyle her dilde anlatılamayan bir hikaye barındırıyor. Ağızda dağılan her bir lokma, geçmişten günümüze uzanan bir lezzeti yansıtıyor. Evde ekmek kadayıfı tarifini yapmak oldukça kolay olduğu için pek çok kişi bu lezzeti denemekten geri kalmıyor.
Çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen bu tatlı hakkında en çok merak edilenlerden biri ise ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır oluyor. Hamuru zor gibi görünüyor olsa da birkaç teknik, spatulalar ve mutfak araç gereçleri ile kolaylıkla hazırlanabiliyor. Sizler de ekmek kadayıfı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız malzemeleri hazırlayarak tarife başlayabilirsiniz! Pratik Ekmek Kadayıfı Tatlısı Tarifi!
Malzemeler
Ön Maya İçin:
1/2 çb ılık su1 yk un1 yk pekmez1 tk mayaHamuru İçin:
2 adet yumurta60 gram tereyağı2 yk pekmez1 çb ılık su1/2 çk tuz6 çb unIslatmak İçin:
1 yk pekmez2 sb suŞerbeti İçin:
3 sb toz şeker2,5 sb su1 tk limon suyuNasıl Yapılır?
Kullanacağınız karışma kabının içine ılık su, pekmez, toz maya ve unu koyarak çırpın. Hazırladığınız karışımı 10 dakika kadar bekletin. Köpüklü bir kıvam aldığında maya aktif hale gelmiş demektir.Ön mayanın üstüne pekmez, ılık su, tuz, yumurta, tereyağı ve unu ilave edin. Tüm malzemeleri mikser yardımıyla karıştırın.Hamuru spatula veya tahta kaşık ile 2 dakika çırpın.Hazırlanan hamuru mayalanması için 40 dakika kadar bekletin.Büyük bir tepsinin içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ dökün ve hamuru da içine ekleyin.Elinizi yağladıktan sonra hamuru içe doğru katlayarak havasını alın. Hamuru tepsiye yayın ve yarım saat dinlendirin.Kabaran hamuru önceden ısıtılan alt üst ayar 190 derece fırında sürün ve 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkan ekmek soğuduktan sonra ıslatma işlemini gerçekleştirin. Islatmadan önce ekmeğin tersini çevirin ve nispeten daha geniş bir tepsinin içine alın.Ekmeği kolay bir şekilde ıslatmak için pekmez ve suyu karıştırın. Hazırlanan karışımı ekmeğin üstüne dökün.Şerbeti hazırlamak derin bir tencerenin içinde şekeri eritin ve karamel haline gelmesini sağlayın.Şeker eridikten sonra tencereyi ocağın üzerinden alın, sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin. Sonrasında ocağın üzerine alıp 25 dakika daha kaynatın.Şerbet tamamen kaynadıktan ve şeker eridikten sonra ocağı kapatın.Hazırlanan şerbetin ilk sıcağı çıktıktan sonra ekmeğin üstüne yavaş yavaş dökün.Kadayıf tatlısını 2 saat kadar beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.Afiyet olsun! Ekmek Kadayıfı Tatlısı Yapımı Püf Noktaları
Ekmek kadayıfı kalori değeri yüksek tatlılardan biri olmasına rağmen yiyenlerin bir daha istediği lezzetler arasında bulunuyor. Son derece pratik bir tarife sahip olan bu tatlıyı yaparken bazı püf noktalara dikkat edildiğinde daha iyi sonuçlar elde edilebiliyor. Uzman şeflerin reçetelerinde yer alan püf noktaları aşağıda sizin için derledik:
Şerbet Hazırlamak:
Lezzetli bir ekmek kadayıfının temelini oluşturan faktörlerden ilki lezzetli bir şerbet. Çelik tencerede hazırlayacağınız şerbette şekerin ne kadar pişmesi gerektiğine ve yoğunluğuna dikkat ederek lezzetli bir sonuca imza atabilirsiniz.
Ekmek Hazırlamak:
Ekmek kadayıfında olmazsa olmaz özenle yapılan bir ekmektir. Tarifte belirtilen malzemelerin doğru miktarda eklendiğinden emin olarak kabarık bir ekmek elde edebilirsiniz.
Ekmek Kadayıfı Tatlısı Sunum Önerileri
Ekmek kadayıfı yapılışı son derece basit bir tatlı olmasına rağmen pek çok kişi bu tarif hakkında birbirinden farklı soruların yanıtını araştırıyor. Sıklıkla araştırılan sorulardan ilki ekmek kadayıfı nasıl pişirilir olurken bir diğeri ise bu tatlının nasıl sunulması gerektiği oluyor. Damak tadına göre farklı şekillerde sunulabilen bu tatlı, her türlü yancıyla uyum sağlıyor. Son derece şık kek ve pasta takımlarının içine yerleştireceğiniz ekmek kadayıfı şerbetinin eşsiz tadı ve sunumunun güzelliyle misafirlerinizi büyülemeye yetiyor. Yanında vanilyalı dondurma ya da kaymak ile servis edildiğinde ise her iki lezzetle de son derece uyumlu bir hal alıyor. Bu tatlının en güzel yönlerinden biri de saklama kabının içinde uzun süre muhafaza edilebilmesi oluyor. Misafirlerinizi ağırladıktan sonra kalan tatlıyı buzdolabında saklayabilir, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Afiyet olsun okuyan dostum! Tarifi denemek için heyecanlandın mı? Bir sır paylaş yorumda, yeni tatlar keşfedelim!