Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

13 Şubat 2023 Pazartesi

Patates Kroket - Patates Kroket Nasıl Yapılır

Patates Kroket Malzemeleri
3 adet patates – haşlanmış, rendelenmiş
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Panesi için Malzemeler
Un
Yumurta
Galeta unu
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı
Ballı Hardal için Malzemeler
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal

Tencerenize suyu alın ve kaynamaya bırakın.

Patateslerinizin ortalarına çizik atın ve tencereye alıp haşlamaya bırakın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına rendeleyin.
Rendelediğiniz patateslerin içerisine yumurta sarısı, tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip karıştırın.
Ardından buzdolabına alın ve soğutun.
Cam kaplara ayrı ayrı un, yumurta ve galeta unu koyun.
Dolapta soğuttuğunuz patates püresini ister yuvarlak ister uzun şekiller yapın.
Hazırladığınız patatesleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın.
Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
Isıttığınız yağın içerisine hazır olan kroketleri alın ve altın sarısı olana kadar kızartın.
Kızarttığınız kroketleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın ve fazla yağından süzdürün.
Bir karıştırma kabının içerisinde mayonez, hardal ve balı karıştırın.
Hazırladığınız kroketleri hazırladığınız sosla servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Patates Kroket Nasıl Yapılır*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı