Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

6 Şubat 2023 Pazartesi

Kek kalıptan çıkmazsa ne yapılır?

Kek kalıptan çıkmazsa ne yapılır?

stuffyourkitchen.com/


O güzelim kekiniz kalıptan bir türlü çıkmak bilmedi... Sorun değil, onun da çözümü var. Öncelikle yukarıda belirttiğimiz şekilde kek harcını pişirmeye verdiğinizden emin olun. Bu şekilde püf noktaları uygulamadıysanız çıkarması biraz zor bir durumda kalacağını baştan

belirtelim. Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.

Bir diğer yöntem de içi su dolu bir kabın içerisine keki oturtmak. Ancak bu aşamada dikkat etmek gereken bir nokta var. Suyun kekin üzerine çıkmaması gerekiyor. Aksi takdirde kekiniz su alır ve lezzeti bozulur. Bu şekilde de bir süre bekletirseniz kekinizi rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Tüm bu yöntemler sonuçsuz kalıyorsa kek kalıbınızla ilgili bir problem vardır. Böyle durumlarda kek kalıbınızı değiştirin. 


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Kek kalıptan çıkmazsa ne yapılır*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı