Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4adettavuk but
- 3adetpatates
- 1başsarımsak
- 1kasebezelye
- 3yemek kaşığızeytinyağı
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
Üzeri için:
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2çay bardağısu
- 1yemek kaşığızeytinyağı
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Üzerlerinin daha çok kızarması için fırından almadan 10 dakika önce üzerini açıp kızartabilirsiniz.
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri dilimleyin ve hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
- Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırıp, tavukları bu karışımla ovun. Ovduğunuz tavukları patateslerin üstüne dizin.
- Üstlerine bezelye serpin.
- Bir baş sarımsağı temizleyip, bıçakla hafifçe ezdikten sonra üstüne serpiştirin.Üstünü yağlı kağıt ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Sonra fırından alın, üstünden kağıdı alın ve bir kasede karıştırdığınız salça, su ve yağı bir fırça yardımı ile üstlerine sürüp, 10 dakika daha pişmeye bırakın. Ardından fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı