Tavada Soslu Kakaolu Hızlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin bir kaseye yumurtayı ekleyin.
Üzerine şekeri ekleyip çırptıktan sonra sıvı yağ ve sütü ekleyin. Çırpın.
Üzerine eleyerek un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
Homojen karışana kadar çırpın.
Üzerine kakaoyu ekleyin ve tekrar çırpın. Hamuru kenara alın.
Ufak bir tencereye şeker ve kakaoyu ekleyin.
Üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Sıvı yağı tavaya ekleyin ve üzerine kek hamurunu yayın. Üzerini düzeltin. Kapak kapatın ve kısık ateşte kabarana kadar pişirin. Üzerinin minik baloncuklar ile kaplandığını gördüğünüzde pişmiş demektir, fırın keki gibi sert bir dokuda olmaması gerekiyor zira siz ocaktan aldıktan sonra da bir süre tavanın sıcaklığı ile pişecek. Bu süre ocağınıza göre farklılık gösterebilir.
Pişen keki bir tabağa alın ve sos ile buluşturun.
Dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı