Tepside İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1,5su bardağıköftelik ince bulgur
1/2su bardağıirmik
1yemek kaşığıdomates salçası
1yemek kaşığıbiber salçası
1adetyumurta
1tatlı kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
1çay kaşığıkarabiber
2yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
Tepside İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Bulgurla irmiği derin bir kaseye alın ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup kasenin üzerini kapatın.
Bu arada tereyağını bir tavaya alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyin, kıyma iyice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
Kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
İyice yumuşayana kadar haşladığınız patatesler, bulgurlu karışıma eklemek için soyun.
Demlenen irmik ve bulguru havalandırın ve hafif soğutun.
Tereyağ dışındaki diğer malzemeleri de üzerine ekleyip en az 10 dakika boyunca yoğurun.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Pişirme kabınızı hafif yağlayın.
Bulgurlu karışını 2 eşit parçaya bölün. İster 2 parça streç film arasında açarak 2 adet eşit hamur elde edin; isterseniz de elinizle incelterek, parça parça tepsiye yerleştirin.
İlk katı koyduktan sonra kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine serin.
Eritilmiş tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin.
Üzeri kıtırlaşana kadar 30 dakika kadar pişirin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Tepside içli köfte tarifi*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı