Kolay Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 4adetyumurta
- 1su bardağı (2 parmak eksik)toz şeker
- 1paketkabartma tozu
- 1paketvanilya
- 1,5su bardağıun
Kolay Pandispanya Tarifinin Püf Noktası
Pasta çemberi yerine kelepçeli yuvarlak kek kalıbında da pişirebilirsiniz. 3 katlı pasta hazırlamak için tarifi 2 katı ölçü ile hazırlamalısınız.
Kek harcının içerisinde yağ olmadığı için kullanacağınız kalıba yapışmaması için hafifçe yağlayabilirsiniz.
Kolay Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir kaseye alın.
- Köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Spatula ile hamuru söndürmeden katlayarak karıştırın.
- Homojen bir karışım olduğunda hazır olacak.
- 22-24 cm'lik büyük boy kek çemberinin tabanını yağlı kağıt ile sarın ve harcı içerisine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- Pişen kekin ilk sıcaklığı geçince kalıptan çıkarın ve tabağa alın.
- Tamamen soğuduktan sonra ev yapımı pastalarınızı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı