Tepside Köfte & Patates Tarifi İçin Malzemeler
Tepside Köfte & Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle köfte için gereken malzemeleri derince bir kaba alın
Güzelce yoğurup köfte harcını hazırlayın.
Hazırladığınız harçtan avuç içi kadar olacak şekilde yuvarlak köfteler yapın.
Patatesleri yıkayın ve bir tencereye aldıktan sonra üstlerine geçecek kadar su doldurun, 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin ve haşlanmaya bırakın.
Patatesleri iyice haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir fırın tepsisine alıp, ezici yardımıyla kabaca, çok püre haline getirmeden ezin.
Patateslerin üstüne 2 kaşık zeytinyağını gezdirin, tuz, karabiber ve kekik serpin.
Üstlerine köfteleri yerleştirin ve hazırladığınız sosu gezdirin.
Son olarak kiraz domatesleri de üstlerine serpin.Tepsi boyutunda kestiğiniz bir yağlı kağıdı güzelce ıslatıp suyunu sıkın ve tepsinin üstünü kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin, sonrasında üstünden yağlı kağıdı alın ve fırına tekrar sürüp, 10 dakika kadar daha üstü hafice kızarana dek pişirin.
Fırından aldıktan sonra ince doğranmış maydanoz yaprakları ile süsleyin ve sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Tepside Köfte & Patates Tarifi *
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı