Kakaolu Kek
Tarifi İçin Malzemeler
- 3adetyumurta
- 1su bardağıtoz şeker
- 1su bardağısıvı yağ
- 1su bardağısüt
- 1/2çay bardağımaden suyu
- 3su bardağıun
- 1/2çay bardağıkakao
- 1paketkabartma tozu
- 1paketvanilya
Kakaolu Kek Tarifinin Püf Noktası
Kekin daha iyi kabarması için; unu ve kabartma tozunu eledikten sonra ilave edin.Kabartma tozunu 1 çay kaşığı kadar limon suyu ile karıştırıp, ekleyin. Yumurtaların mutlaka oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta, bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
- Kek harcına unu ve kakaoyu azar azar ilave edin. Kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra spatula yardımıyla, pürüzsüz bir harç elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız kakaolu kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. İçini çekmesi için beklettiğiniz keki, ılınınca kalıbından çıkartın.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı