Puf Böreği Tarifi
Malzemeler
- 2- 2.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta(küçükse 2 tane)
içi için;
- çekirdekleri çıkarılmış zeytin, peynir, patates, kıymalı harç kullanabilirsiniz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
- Hamur malzemelerini bir kaba alın ve özleşene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurun üzerini örterek 5 dakika kadar bekletin.
- Ardından hamurdan parçalar alıp tezgahta merdane yardımı ile küçük ve çok ince olmayacak şekilde, çay tabağı büyüklüğünde açın. Resimde boyutunu ve kapatma şekillerini göreceksiniz.
- Ortasına iç harcınızı koyun ve “D” şeklinde kapatalım. Kenarlarına çok iyi bastırarak kapatın veya benim gibi ruletle kesin.
- Hazırladığınız böreklerinizi kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın. Yalnız çok çabuk kızarıyor yanından ayrılmayın.
- Kızaran börekleri tabağa alın ve servis edin.
Bu börek bol yağda kızarmasına rağmen hiç yağ çekmez , sigara böreği gibi ağır olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı