Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

14 Şubat 2023 Salı

Kekiklim Tavuk sote

Kekiklim Tarifi

Tavuk ve makarnayı harmanladığınızda ortaya çıkabilecek en güzel yemeklerden birisi de kekiklimdir.

Çoğu restoranda küçük porsiyonlarda sunulmaktadır. Bugün ise sizlere büyük büyük porsiyonda hazırlayıp ev ahaline servis edecebileceğiniz en pratik kekiklim tarifini sunuyoruz. Hem de özel mi özel sosu ile..

Gelin, şimdi beraber kekiklim tarifinin detaylarına geçelim.

Kekiklim Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr. tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Makarna için malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 paket istediğiniz makarna
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı krema(slagroom)
  • 1 çay bardağının çeyreği süt

Kekiklim Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları küp küp olacak şekilde doğruyoruz.
  • İçerisine sırayla malzemelerimizi koyuyoruz.
  • Tavuğumuzu iyice karıştırıyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra streç filmle üzerini kaplıyoruz.
  • Daha sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Tavamızı ısıtıyoruz ve dinlendirdiğimiz tavuğumuzu alıyoruz.
  • Ara ara karıştırarak suyunu çekene dek pişiriyoruz.
  • Pişen tavuğun üzerine doğradığımız mantarları ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pişen tavuk ve mantarlarımızın üzerine hazırladığımız 3 kaşık zeytinyağı 1 tatlı kaşığı köriyi karıştırıp üzerine döküyoruz.
  • 1-2 dk. boyunca sotelenmesi için iyice karıştırıyoruz.
  • Çeyrek çay bardak süt 1 çay bardağı kremayı 4-5 dakika pişiriyoruz ve hazırlıyoruz.
  • Makarna için tenceremize suyumuzu döküyoruz.
  • Kaynayan suyumuza 1 yemek kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı köri baharatımızdan ekliyoruz.
  • İçerisine makarnamızı döküyoruz.
  • Kapağını kapatarak pişiriyoruz.
  • Pişen makaranızın suyunu süzüyoruz.
  • Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz ve içerisine 1 tatlı kaşığı kekik atıp karıştırıyoruz.
  • Üzerine haşlanan makarnamızı alıyoruz.
  • 1-2 dakika karıştırıp içerisine krema ve sütümüzü ilave ediyoruz.
  • 4-5 dakika bu şekilde pişiriyoruz.
2. Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 25 dakika

Kekiklim Tavuk Tarifi İçin Gereken Malzemeler:

Tavuk Marinesi İçin;

500 gr tavukgöğsü

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak ( minik rendeyle rendeleyelim )

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

1 kutu sıvı krema ( 200 ml )

50 gr kaşar peynir ( rendelenmiş )

Makarna İçin;

Yarım paket penne makarna

1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

Tuz

1 yemek kaşığı sıvı krema ( Tavuk için kullanacağımız kremadan 1 yemek kaşığı kullanacağız )

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Kekiklim Tavuk Tarifi Yapılışı:

İlk olarak tavuğun harcını hazırlayalım.

Karıştırma kabına krema ve kaşar peyniri hariç, tüm malzemeleri alalım.

Üzerine küp küp doğranmış tavukgöğüslerini ekleyelim.

İyice karıştırarak her yerine karşımın değmesine özen gösterelim.

En az 2 saat üzerini streçleyip, buzdolabına kaldıralım.

Süre sonunda iyice kızmış tavamıza tavuklarımızı dizelim.

 Üzerine kapak örtmeden, bir tarafı tamamen kızarmadan çevirmeyelim.

Suyunu salmasınlar.

Tamamen kızaran tavuklarımızın üzerine, krema ve kaşarımızı koyalım.

Kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.

Bu arada kaynayan suyun içine tuzumuzu ve zerdeçalımızı ekleyelim.

Ardından makarnamızı ilave edelim.

Ayrı bir tencereye yağlarımızı alıp, eritelim.

Sonra fesleğenimizi ekleyip, haşlayıp süzdüğümüz makarnamızı alalım.

1 yemek kaşığı kremayı ekleyip, karıştıralım.

1 dakika sonra ocağın altını kapayalım.

Makarnamız hazır.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Bu tarif aslında tavukgöğsü ile yapılıyor.

Ama siz tavuğun kalçasından da yapabilirsiniz.

Bu şekilde yapıldığında daha sulu sulu oluyor ve kesinlikle tadı daha güzel oluyor.

Tavuğumuzu baharat ile beklettikten sonra en az bir saat dinlendirdik.

Ama bir gün önceden yapıp dinlendirirseniz tadı daha güzel olacaktır.

Yeşilliklerimizi sirkeli suda bekletmek önemlidir.

Çünkü sadece su ile yıkamak yeterli hijyen açısından yeterli olmayacaktır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Kekiklim  Tavuk sote*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı