Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

19 Şubat 2023 Pazar

Puf Böreği Tarifi

Puf Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 2- 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta(küçükse 2 tane)

içi için;

  • çekirdekleri çıkarılmış zeytin, peynir, patates, kıymalı harç kullanabilirsiniz 

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
  1. Hamur malzemelerini bir kaba alın ve özleşene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurun üzerini örterek 5 dakika kadar bekletin.
  2. Ardından hamurdan parçalar alıp tezgahta merdane yardımı ile küçük ve çok ince olmayacak şekilde, çay tabağı büyüklüğünde açın. Resimde boyutunu ve kapatma şekillerini göreceksiniz.
  3. Ortasına iç harcınızı koyun ve “D” şeklinde kapatalım. Kenarlarına çok iyi bastırarak kapatın veya benim gibi ruletle kesin.
  4. Hazırladığınız böreklerinizi kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın. Yalnız çok çabuk kızarıyor yanından ayrılmayın.
  5. Kızaran börekleri tabağa alın ve servis edin.

Bu börek bol yağda kızarmasına rağmen hiç yağ çekmez , sigara böreği gibi ağır olmuyor.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı