Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

31 Aralık 2016 Cumartesi

Kalamar Nasıl Yapılır?

Kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir ve marine sosu ile ilgili sorularınızı, merak ettiklerinizi ve püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kalamarı sadece restaurantlarda yiyen birisi bu balığı evde yapmaya karar verip balık markete gittiğinde ve ilk defa kalamarı çiğ olarak gördüğünde ilginç tepkiler verebilir. Kimisi “Hadi
Canım bu muymuş yediğimiz?” der kimisi yüzünü buruşturarak bakar, kimisi de sırf görüntüsüne aldanıp alıp pişirmekten vazgeçebilir. Görüntü sizi yanıltmasın. Çiğken mürekkep balığına benzeyen bu muhteşem lezzetin üstündeki renkler ince bir deriden ibarettir. Temizlenip yıkandıktan sonra geriye bembeyaz bir et kalır. (hoş şekli aynı kalır ya neyse 🙂 )
Veya yukarıdaki tepkileri göstermese bile nasıl yapılır, nasıl pişirilir, nasıl kızartılır, sos nasıl hazırlanır gibi aslında çok da pratik olan tarifleri bilmediği için evde yapmaktan vazgeçebilir.
Kalamar Nasıl Yapılır, Kalamar nasıl pişirilir
Kalamar Nasıl Yapılır
Balık marketlerden aldığınızda zaten sizin için temizleyip halka halka kesip soslamaya hazır hale getirirler. Dolayısı ile bazıları için ürkütücü görünümünden eser kalmaz. Pişirmeden bir

29 Aralık 2016 Perşembe

Ev yoğurdunun faydaları

Ev yoğurdunun 9 faydası

Bağışıklığı güçlendirmesinden tatlı krizini önlemeye…

Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydaları var. Acıbadem Maslak

28 Aralık 2016 Çarşamba

Güçlü bağışıklık için tek çözüm 'Baharat'

Karabiber, kırmızıbiber, nanekimyonkekik ve tarçın en bildiğimiz baharatların başında geliyor. Oysaki bunların dışında onlarca baharat daha var. Kimi yöresel, kimi damak tadımıza uymuyor, kimine elimiz alışmadı. Halbuki özellikle kış aylarında kullandığımız baharat sayısı ve miktarını dört mevsim arttırmak geliyor.



Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral kışın artan enerji ihtiyacımızın bizi tatlı gıdalara yönlendirdiğini bunun da fazla kilolara yol açtığını söyleyerek, yemeklere ve suya

27 Aralık 2016 Salı

Çöp Şişte Köfte

Çöp Şişte Köfte
Malzemeler
500 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane soğan

Çikolatalı Pasta Kreması

Çikolatalı Pasta Kreması ( Çok Kolay Ve Lezzetli)
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao

19 Aralık 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Hamur) | Ayşenur Altan Yemek Ta...



Malzemeler:
4 adet rendelenmiş elma
1/2 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz veya fındık içi
Hamuru için:
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
200 gr. oda ısısında tereyağı
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı şeker
3-4 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin.


Ispanaklı Börek (Kolay El Açması Kat Kat Börek) | Ayşenur Altan Yemek Ta...





Ispanaklı börek için malzemeler:

 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 5 su bardağı un (değişebilir azar azar ekleyin)
katları için 100gr. kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ