Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

13 Şubat 2023 Pazartesi

Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?

Fırında Hamsi

Fırında Hamsi Malzemeleri
500 gr. hamsi
2 adet soğan
7 – 8 diş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Pul biber
Tuz
Karabiber

Hamsilerin kılçıklarını temizleyin ve bol suyla yıkayıp iyice süzün.
Hamsileri bir karıştırma kabına alın ve tuzlayın.
Soğanları halka olacak şekilde kesin ve yuvarlak cam fırın kabına dizin.
Kabuklarını soyup üzerine vurarak ezdiğiniz sarımsakları soğanlardan kalan boşluklara yerleştirin.
Tuz ve karabiber gezdirin.
Hamsileri derisi üste bakacak ama üst üste gelmeyecek şekilde dizin.



Bir karıştırma kabında zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın.

Patates Kroket - Patates Kroket Nasıl Yapılır

Patates Kroket Malzemeleri
3 adet patates – haşlanmış, rendelenmiş
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Panesi için Malzemeler
Un
Yumurta
Galeta unu
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı
Ballı Hardal için Malzemeler
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal

Tencerenize suyu alın ve kaynamaya bırakın.

Patateslerinizin ortalarına çizik atın ve tencereye alıp haşlamaya bırakın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına rendeleyin.

Havlular nasıl yumuşar?

Sert ve can yakan bir havlu. Sanki duvarları zımparalamak için kağıtmış gibi sert hatta! Peki neden havlular bu kadar sertleşiyor ve yumuşaklık bu kadar çabuk geçiyor? Bu durum, giysileri yıkamak için kullanılan sabun ve vücudumuzun derisindeki pullarla ilgili.


Ancak bunu düzeltmenin kolay bir yolu var!

Mineraller

Sabun ve cilt pullarının ötesinde kullandığımız suda mineraller de var ve bunlar da havluların doğal olarak çok çabuk kabarmasına neden oluyor. Talihsiz bir durumdur çünkü banyo yaptıktan sonra en çok istediğimiz şey temiz ve yumuşak bir havluyla

9 Şubat 2023 Perşembe

Kısır Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Ölçülü Kısır Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?


Ani gelen misafirlere sunulacak en güzel lezzetlerden birisidir. Hem maliyetinin düşük olması hem de yapımının kolay olması tercih nedenlerindendir. Nefis yemek tarifleri konusunda en güzel, kolay ve pratik kısır tarifi yapılışı için doğru yerdesiniz. Kısır tarifi nasıl yapılır sorusuna sizler için ayrıntılı bir sunum hazırladık. İşte, en güzel tam ölçülü kısırın yapılışı, malzemesi ve önemli püf noktası

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

HARİKA BİR LEZZET👌 PADİŞAH YASTIĞI TATLISI 😋 {YALANCI EKMEK KADAYIFI}


kek için: 4 adet yumurta 1su bardağından 1 parmak eksik toz şeker 1 paket vanilya

KAYDETME VE BEĞENİ REKORU KIRAN PADİŞAH TATLISI TARİFİ

Padişah yastığı🍃🍯 malzemeler: 🍯4 yumurta 🍯1 su bardağından iki parmak eksik şeker 🍯1.5 su bardağı un 🍯1 paket kabartma tozu 🍯1 paket vanilya 🍯🍃Şerbeti için🍃🍯 🍯2.5 su bardağı şeker 🍯3.5 su bardağı su Şerbetini kaynadıktan sonra 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz