Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ekim 2019 Perşembe

Kıl Biber Turşusu - Sivri Biber Turşusu


Kıl biber turşusu; 
kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşididir .
Kış mevsiminde sofraların vazgeçilmez bir turşudur çeşididir. Küçük büyük herkesin

Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktadır. Bunun için istenilen türden sebzenin belirlenmesi yeterlidir. Limonla yapılan mor lahana turşusu hem renk açısından hem de lezzet açısından değişiklik arayanlara ideal bir seçenek sunmaktadır.Limonla Turşu Yapımı

Limonla turşu yapımı için gerekli malzemeler
  • 3 adet limon
  • 1 adet orta boy mor lahana

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır - Süs Biberi Turşusu

Cin biber turşusu nasıl yapılır, 
cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güzel oluyor. Izgaraların, kebapların yanında her zaman tercih edilir. Bu turşuyu sizlere kaynar suyla tarif edeceğiz. Üstelik çıtır çıtır biberleri yiyeceksiniz. Bazı kişiler kaynar suyun turşu malzemesini yumuşattığını

16 Eylül 2019 Pazartesi

Mutfaklarda Oluşan Güveler Birkaç Malzemeyle Nasıl Kolayca Temizlenir?

Tahıl ve kuru bakliyatlarda üreyip tüm mutfağa yayılanlarından kıyafet dolaplarının içini mesken tutanlara, güveler tam da şu sıcak havalarda dört bir yanı sarabiliyor ne yazık ki.
Kelebeğe benzetilseler de aslında onlarla aynı aileden olmayan bu zararlılar, kahverengi tonlarındaki renkleri ve geceleri ortaya çıkmalarıyla kelebeklerden kolayca ayırt edilebiliyor. Tahıl, kuru bakliyat, tahta ve yünlü giysiler başta olmak üzere çeşit çeşit kıyafetin içinde kurtçuk şeklinde üreyen ve yetişkinliklerinde tıpkı kelebek gibi kanatlanan bu böcekler, hem giysilere hem de yiyeceklere zarar veriyor, mutfak dolapları ve gardıropların içinde çoğalarak yaşamaya devam ediyor. Hal böyle olunca onlardan bir an önce kurtulmak, hem evin hijyenini hem de sağlığımızı korumak açısından büyük önem taşıyor.
Tam da bu yüzden biz de istedik ki evinizi onlardan korumanın yollarını anlatalım, oluşan güve nasıl temizlenir, nasıl yok edilir birlikte öğrenelim.
Buyursunlar...

Tahıl ve kuru bakliyatları güvelerden korumanın yolu: Defne yaprağı
pinterest
pinterest
Öncelikle mutfakta ya da varsa deponuzda muhafaza ettiğiniz tüm tahıl ve kuru bakliyatları plastik poşetlerinden çıkarmalı ve ağzı hava almayacak şekilde

Bakliyatların Böceklenmemesi Ne Yapılmalı?

Bakliyatların Böceklenmemesi Ne Yapılmalı?

Mutfakta en çok kurtlanan, böceklenen gıdaların başında bakliyatlar gelmektedir. Özellikle nem ve sıcaklığın yüksek olduğu zamanlarda ve yerlerde bu tür sorunlar daha sıklıkla karşınıza çıkmaktadır. Bunu engellemek için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekir. Bunlara dikkat ederek ve uygularsanız bakliyatlarınızı daha uzun süre koruyabilirsiniz. Bakliyatların kurtlanmaması, böceklenmemesi için püf noktaları arasından birkaçı ise şunlardır;
Bakliyatların Böceklenmemesi Ne Yapılmalı
  • Bakliyatlarınızın kurtlanmaması için öncelikle serin yerde muhafaza etmeniz önemlidir. Paketinden çıkmamış bakliyatları bile aşırı sıcaktan koruyunuz. Olabildiğince serin yerde muhafaza ediniz.

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Kepekli Yulaflı Kek Tarifi

  • Kepekli, Yulaflı, Kek Tarifi
    3 adetyumurta
  • 1 büyük su bardağışeker
  • 1 büyük su bardağısüt

Yulaf Nasıl Yenir?

Yulaf Nasıl Yenir?

Whatah kahvaltılarında kibrit kutusu kadar peynirlerden, kuş yemi gibi gözüken müslilerden bıktıysanız sizi kurtarıcınızla tanıştıralım; yulaf.  Özellikle çalışıyorsanız, erken kalkmak zorundaysanız kahvaltı yapacak vaktiniz yoksa yulaflı tarifleri hazırlamak 10 dakikanızı alacaktır.
Araştırmalara göre özellikle kış aylarında haftada 5 ila 6 gün yulaf yemek sağlık açısından çok yararlıdır. Yulaf ezmesi güne başlamak için ihtiyacımız olan enerji ve karbonhidratı sağlayan zengin besin kaynağıdır
Yulaf nasıl yenir?

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve Mineral Deposu