Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ekim 2019 Perşembe

Kıl Biber Turşusu - Sivri Biber Turşusu


Kıl biber turşusu; 
kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak, hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşididir .
Kış mevsiminde sofraların vazgeçilmez bir turşudur çeşididir. Küçük büyük herkesin yemeklerin yanında tercih ettiği kıl biber turşusu genellikle acı olsada bazen tatlı olanlarıda vardır.

Kıl biber turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler ;
  • 1 kg. kıl biber
  • 3-4 adet limonun tuzu
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5 -6 dış sarımsak
  • 15-20 adet hohut
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
Kıl biber turşusunun yapılışı ;

Öncelikle bir kilogram kıl biberlerimizi yıkayıp saplarını kesiyoruz. Daha sonra bir bıçak yardımı ile sap kısmına ve uç kısmına gelecek şekilde birer delik açıyoruz. Daha sonra turşumuzu yapacağımız büyük boy cam kavanozun dibine nohutların bir kısmını koyuyoruz. Daha sonra nohutların üzerine arada boşluk kalmayacak şekilde biberlerin bir kısmını diziyoruz. Üzerine soyduğumuz sarımsakları, kalan nohutları ve kalan biberleri tekrar aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz. Ardından geniş bir kase içerisine iki yemek kaşığı kaya tuzunu, üç dört adet limon tuzunu, bir tatlı kaşığı toz şekeri, iki su bardağı üzüm sirkesiniye ve üç bardak suyu koyup tüm malzemeler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu karışımı kıl biberlerimizin üzerine döküyoruz.Hazırladığımız kıl biber turşusunun kavanozunu hava almayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz. Kavanozu ters çevirerek bir kaç saat kadar bu şekilde bekletiyoruz. Daha sonra kıl biber turşumuzu düzelterek 20-25 gün kadar serin ve kuru bir yerde bekletip yenilecek kıvama gelmesini sağlıyoruz. Kıl biber turşusunun miktarını aynı yöntemle çoğaltarakta yapabiliriz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Kıl Biber Turşusu - Sivri Biber Turşusu*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı