Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

21 Haziran 2018 Perşembe

Baklagillerin Böceklenmesi Nasıl Önlenir?

Beslenmede çok önemli yeri olan baklagillerin, hafta da en az 3 kez tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Türk mutfak geleneklerinde de oldukça geniş bir kullanım alanı bulan baklagilleri, ekonomik olduğunda, ihtiyaçtan daha fazlası alınarak, muhafaza edilir ve ihtiyaç olduğundan yeniden kullanılır. Yapıları gereği, bu şekilde saklanmaya oldukça dayanıklı olan baklagillerin saklanmasını engelleyen bir başka sorun vardır; böceklenme. Böceklenme sorunu, beklemeye dayanıklı baklagilleri kullanılmaz hale getirdiğinden, engellenmelidir. Böceklenmenin, daha çok marketteki raf bekleme süresinde gerçekleştiği bilinmektedir. Bunu anlamak için, marketten alacağınız baklagiller paketinin dibine bakmanız gerekir. Paketi elinizde birkaç kez sallayınız. Dibine biriken un gibi baklagiller parçacıkları var ise, gözle görünmese de, böceklenme başlamış demektir. Bu ürünü almayınız, çünkü bu sefer evdeki böceksiz ürünleri de riske atmış olursunuz.


Saklama Koşulları

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Simit Tadında Mayasız Poğaça Tarifi

Simit Tadında Mayasız Bomba Poğaça FotoÄŸrafTarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
50 gr. yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı )
İÇİ İÇİN;

Tavada Balon Ekmekler

Tavada Balon Ekmekler FotoÄŸrafTarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
7 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

10 Mayıs 2018 Perşembe

Beze (Mereng)

yumurta beyazı beze arda nın mutfağı ile ilgili görsel sonucu

Beze (Mereng) Malzemeler: 6 adet yumurta beyazı 400 gr toz şeker 2-3 yemek kaşığı çikolata sos 2-3 yemek kaşığı vişne reçeli Hazırlanışı: Küçük bir sos tenceresinin içerisine yaklaşık iki parmak kadar su koyun ve düşük ısıda kaynamaya bırakın. Yumurta beyazlarını bir karıştırma kabının içerisine koyup, sos tenceresinin üzerine yerleştirin. Yumurtalarınızın taze olması mereng yaparken önemli bir püf noktadır. Karıştırma kabına koyduğunuz yumurta beyazlarını sürekli çırpmaya başlayın, ufak ufak kabarcıklar oluşmaya başladığında şekerinizi yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin.

21 Nisan 2018 Cumartesi

Yumurta Üzerindeki Kodlar Ne Anlama Geliyor?

Satın aldığınız yumurtaların bazılarının üzerinde çeşitli kodlar görüyor olmalısınız. Bazısında dedik ama aslında bu artık bir zorunluluk.
2017 sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla artık yumurta üreticileri, "yetiştirme metodu kodu"nu yumurtalara basmak zorunda. Aksi takdirde kod olmayan yumurtalar satılmayacak.
Peki nedir bu yetiştirme metodu kodu? Biz tüketici olarak bu anlamsız gibi görünen sayılardan ve harflerden ne anlamalı ve yumurtaları neye göre seçmeliyiz?

Yumurtanın kalitelisi nasıl anlaşılır?

gidahatti
Bu yeni uygulamaya göre yumurtaların üzerinde dört farklı üretim kodu bulunuyor. Bu kodlar yumurtanın alındığı tavuğun cinsi ve kalitesini anlatıyor aslında.

Lokanta usulü ezogelin çorbası


Lokanta usulü ezogelin çorbasının evdekinden farklı olmasının sebebi ne?

lokanta-usulu-ezogelin-corbasi-puf-noktalari
Gücünü kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten alan ezogelin çorbasını eğer dışarıda bir mekanda içiyorsanız tanelerinin daha az ağzınıza geldiğini, kıvamının daha yoğun olduğunu fark etmiş olmalısınız. Lezzetiyle de fark yaratan lokanta usulü ezogelin çorbasının kusursuz kıvamı ve lezzeti için lokanta mutfaklarında kullanılan bazı olmazsa olmaz püf noktaları var.

Yumurtanızın kıvamı

Yumurtanızın kıvamını belirlemek için bu dakikalarda pişirebilirsiniz



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**