Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Kasım 2017 Cuma

Balığın faydasını artıracak 6 önemli öneri

Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmada etkili rol oynuyor. Ancak uzmanlara göre, balığın sağlık etkisini artırmak için bazı noktalara özen göstermekte fayda var.

  • Sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, en yüksek faydayı sağlayabilmek için de doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini vurguluyor.

31 Ekim 2017 Salı

Kahvaltılık Börek Tadında Krep Tarifi



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Yapılışı Çok Kolay Olan Bu Krepi Muhakkak Denemelisiniz.

Hamur Yoğrulmadan Sadece Karıştırarak -Muhteşem PAMUK SÜNGER ÇÖREK▪Masma...



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



➡250 ml su bardağı
Buyrun malzemeler👇
💙2 Yumurta (birtanesinin sarısı yüzeyine sürülmek üzere ayrilicak )
💙1 su bardağı Süt (ılık)


Akşamdan Mayalı Hamur Hazırlama / Düğüm Açma Çörek Tarifi | Ayşenur Altan



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Farklı mayalı hamurları da bu sekilde hazırlayabilirsiniz.

Mayalı Düğüm Açma Çörek için malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt


Paskalya Çöreği Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 1.Bölüm (27.03.2016)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Paskalya Çöreği Malzemeleri
1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su


Kabarma Garantili Kek Tarifi - Arda'nın Mutfağı



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kabarma Garantili Kek
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz kakao
2-3 yemek kaşığı süt

Kuru Üzümlü Kurabiye


Kuru Üzümlü Kurabiye Malzemeleri
250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
3 adet yumurta – birisinin sarısı üzeri için ayırılacak
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kuru üzüm
6 su bardağı un
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.