Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

7 Kasım 2011 Pazartesi

Mantı Tarifi - Mantı Nasıl Yapılır

Mantı (5 Kişilik)

Malzemeler
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber






Yemeğin Tarifi
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.

23 Ekim 2011 Pazar

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Çikolata - Çikolatanın Tarihi - Çikolata Yapılışı

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Çikolata - Çikolatanın Tarihi - Çikolata Yapılışı: Çikolata, dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biridir ve tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılır. Çikolataya istendiğin...

Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar-- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları

18 Ekim 2011 Salı

Türk mutfağı İngiliz basınında

Ünlü İngiliz Şef Parle, Telegraph'da yayınlanan makalesinde ,Türk mutfağının kebaptan ibaret olmadığına dikkat çekerek midye dolmadan ev yapımı yoğurda , baharatlardan kabuklu yemişe çeşitli farklı lezzetleri tanıttı.
Ünlü İngiliz Şef Stevie Parle, Türk mutfağının lezzetleri arasında midye dolmasını, limandaki kayıklarda kızarmış taze uskumru balıklı sandaviçi ve ev yapımı yoğurdu göstererek, "Taze otlar, kabuklu yemiş ve baharatın bir zenginliği var ancak benim favorim kırmızı pul biber" yorumunu yaptı.

16 Ekim 2011 Pazar

Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book: Kitap özetleri – İstanbul Sofraları

Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book: Kitap özetleri – İstanbul Sofraları: Kutucular, 4. baskıya ulaşan Büyükada Yemekleri adlı kitabının ardından bu kez İstanbul Sofraları’nı kuruyor.Geleneksel İstanbul yemek ...

E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

26 Eylül 2011 Pazartesi

Yemeklik Endemik Bitkiler

Yemeklik Endemik Bitkiler Orkide :
Ülkemizde endemik orkide çeşitleri vardır. Bunlardan sahlep yapılabilmekte, K. Maraş ilinde ise dondurmalara katılmaktadır. Maraş Dondurmasının meşhur olmasının kaynağında orkidelerden elde edilen sahlep önemli rol oynamaktadır. Nitekim bu ilimizde endemik olarak Cephalanthera kotschyana, Dactylorhiza Osmanica (Osmaniye orkidesi) orkideleri yetişmektedir.
Badem:

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Alabalıklar, 16 farklı çeşitte sofralardaki yerini alıyor

Keban'dan sofralara uzanan lezzet

Elazığ'da yılda 22 bin ton alabalık üretilen Keban ilçesinde, Keban Baraj Gölü ve Fırat Nehri üzerindeki kafeslerde yetiştirilen alabalıklar, 6 ay içinde porsiyon olarak tabir edilen büyüklüğe ulaştıktan sonra sofralardaki yerini alıyor.
Keban Baraj Gölü ve Fırat Nehri'ndeki kafeslerde yılda 22 bin ton alabalık üretimiyle Türkiye birincisi olan Keban'da yetiştirilen lezzetli alabalıklar, hummalı çalışmalar sonucu sofralara ulaşıyor. Fırat Nehri üzerinde karayolu ile ulaşılamayan kafeslere gidebilmek için sabahın erken saatlerinde Pınarlar köyü Dummo mevkisinden motorlu balıkçı kayıkları ve üzerlerinde vinç bulunan teknelerle yola çıkan işçiler, 20 kilometrelik zorlu bir yolculuğun ardından kafeslere varıyor.

25 Ağustos 2011 Perşembe

Kayısı, baklavaya yakıştı

Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Bingöllü bir tatlıcı, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.
Şeker Bayramı öncesi vatandaşları Kayısılı Baklavayla tanıştıran Meşhur Diyarbakır Kadayıflarının sahiplerinden Sedat Alpkıray, kayısılı baklava fikrinin kendisi gibi kadayıf ve baklava üzerine çalışan amcasından çıktığını söyledi.
Yaklaşık bir ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tatlıcı olan aile büyüklerine, personele, sık sık dükkana gelen bazı müşterilere baklavayı tattırdıklarını anlatan Alpkıray, bazı müşterilerin baklava için ''kadayıfı geride bırakacak bir tat'' yorumunu yaptıklarını aktardı.