Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Ekim 2015 Salı

Su Tasarrufu Yapmak İçin Pratik Bilgiler


su-tasarrufu-9
Suyun her geçen yıl daha da kıymetli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. 3. dünya savaşının su yüzünden çıkacağı söz konusu iken bizim evlerimizde suları boşa harcamamız pek de doğru olmaz öyle değil mi? Suyu ziyan etmemek için yapmanız gerekenleri buyurun inceleyin.
1-
su-tasarrufu-1
Sifonun içine bir şişe su koyarak depoya daha az su dolmasını sağlar ve ufakta olsa tasarruf sağlarsınız. Ufak derken her gün 5 defa kullanılan bir sifon da yılda 1 tona

24 Ekim 2015 Cumartesi

Hatay Mutfağından 10 Nefis Yiyecek

Hatay Mutfağından 10 Nefis Yiyecek

Yemeklerle Aranız İyiyse, Bu İçerik Tam Size Göre!

1. Sini Kebabı

Diğer adı Tepsi Kebabı. Sini Farsça'da '' Tepsi '' demek. Kıyma, çeşitli malzemeler ve baharatlarla harmanlanarak tepsiye açılır. Üzerine domates,soğan ve biber eklenerek

Pasta Sevenler için Krema Niyetine Bazı Öneriler

Pasta Sevenler için Krema Niyetine Bazı Bilgiler

Herkesin tadını sevdiği pastalar hakkında ne kadar şey biliyorsunuz. İşte konuya ilişkin bazı lezzetli bilgiler.

Bir pastaseverseniz bu konuda açılan kurslardan birine katılarak zevkinizi hobiye dönüştürebilirsiniz. Böyle bir ortamda kızlar hemcisleri arasından, birlikte pasta yapacakları, tarif alıp verebilecekleri yeni arkadaşlar da bulabilirler.
Pasta yaparken yaratıcılığın sınırlarını zorlayabilirsiniz. Öyle pastalar yapabilirsiniz ki, sosyal medyada popüleriteniz artabilir, arkadaş grubunuzda pozitif dedikodu malzemesi olabilirsiniz. İşte birkaç örnek:

Pasta Sevenler için Krema Niyetine Bazı Bilgiler-0mil85zito

Futbol fanatiklerine stadyum pasta. “Tartışıp birbirinizi yiyeceğinize, pasta yiyip kardeş kardeş yaşayın” gizli mesajı içeriyor.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı


Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı

Yemeği içecekle aynı anda bitirmek bir sanattır ve incelik gerektirir. Ayrıca matematiğinizin de iyi olması lazım.

Yemeğiniz içeceksiz kalsa kuru kuru yemek zorundasınızdır, içeceğiniz sona kalsa içesiniz gelmez. İçecekle yemeği aynı zamanda bitirmek zor bir uğraştır ama başarılı olduğunuzda da keyfinden geçilmez. Ne son lokmanız kuru kalır ne de ağzınızda kalan son tat içeceğinizinki olur.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı-1

Bu sanatı icra ederken en önemli şey porsiyon. Yemeğinizin miktarını ve içeceğinizin miktarını iyice analiz etmeli ve yemeğinizi ona göre yemelisiniz. Örneğin yemeğiniz içeceğinize göre daha fazla ise lokmalarınızı daha bol tutmalı ve

22 Ekim 2015 Perşembe

Fırında Dilimlenmiş Patates

Dilimlenmiş Patates Tarifi

MALZEMELER
    fırında patates
  • 1,5 kilo patates. 
  • 4 diş sarımsak. 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı. 
  • Yarım çay kaşığı kekik. 
  • Yarım çAy kaşığı kimyon. 
  • Yarım çay kaşığı pul biber. 
  • Yarım çay kaşığı tuz. 
  • Yarım çay kaşığı karabiber.
HAZIRLANIŞI
  1. Patatesler güzelce yıkanıp tepsiye dizilir. Tepside düz durması için alt kısmından kesilir. Yüzeyinden bıçakla dibe inmeyecek şekilde kesikler atılır.  

İçli Patates Tarifi



MALZEMELER
  • 1 bardak ince bulgur
  • 5 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
İç Harcı;
    2 nisan bursa
  • 3 kuru soğan
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
  1. Soğanlar küçük küçük doğranıp sıvı yağda kavrulur. Rengi dönünce kıyması konur. Kıymanın da rengi dönünce tuzu, kimyonu, kırmızı biberi ve nanesi atılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  2. Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Şişen bulgurun üzerine rendelenen patatesler

Evde Simit Tarifi

SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

- 6 su bardağı un. 
- 1 paket kuru maya. 
- 1 bardak su. 
- 1,5 su bardağı süt. 
- 1 adet yumurta. 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ. 
- yarım su bardağı pekmez. 
- 2 su bardağı kavrulmuş susam.
- 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Kuru maya ilave edilir. Sütü, sıvı yağı ve ılık suyu eklenir. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Nemli bezle örtülüp dinlendirilmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Elde yuvarlanarak uzun ince şeritler elde edilir. Oluşan şerit kendi etrafında çevrilerek 2 ucundan birleştirilip simit şekli verilir. Bu şekilde 5-10 dakika kadar tekrar mayalandırılır. Su ile