Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
30 Temmuz 2011 Cumartesi
Mantı - Mantı Hakkında
Orta Asya’dan Anadolu’ya Türkler tarafından getirilen ve oldukça lezzetli bir etli hamur yemeği olan mantı, Türkiye’de Kayseri ile özdeşleşmiştir. Hatta rivayetlere göre Kayseri’de gelin alınırken 1 kaşığa 40 tane mantı sığdırması beklenirmiş. Kayseri dışında birçok ilde de geleneksel olarak yapılan mantının, Farsça ‘men-tu’ (ben-sen) kelimelerinden geldiği söyleniyor.Mantı Kayseri dışında Kırşehir,Adana, Aksaray, Çorum, Konya, Niğde, Sivas, Tokat, Yozgat, Ardahan gibi illerde geleneksel olarak yapılmaktadır
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
mantı,
Mantı Hakkında
Türk Mutfağı'nda Hamurişi - Börekler
Hamurişi- Börekler:
Türk Mutfağı'nda hamur işi yemeklerin önemi büyüktür. Özellikle 'börek' Türk Mutfağı' nın geleneksel lezzetlerindendir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde meşhur olan börek, Balkan Ülkeleri'nde de yaygındır. Böreğin temel maddesi yufkadır. İsteğe göre yufkanın içine peynir, kıyma, ıspanak ya da daha değişik sebzeler konularak hazırlanır. Anadolu'da sacda pişirilen böreklerin tadına doyum olmaz...
Türk Mutfağı'nda hamur işi yemeklerin önemi büyüktür. Özellikle 'börek' Türk Mutfağı' nın geleneksel lezzetlerindendir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde meşhur olan börek, Balkan Ülkeleri'nde de yaygındır. Böreğin temel maddesi yufkadır. İsteğe göre yufkanın içine peynir, kıyma, ıspanak ya da daha değişik sebzeler konularak hazırlanır. Anadolu'da sacda pişirilen böreklerin tadına doyum olmaz...
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
börekler,
hamurişi,
mutfağında,
türk
29 Temmuz 2011 Cuma
Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: Menemen hayal oluyor!
Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: Menemen hayal oluyor!: "Üretim alanında yaşanan doğa sorunları, ekim alanlarında daralma ve ihracat dolayısıyla son aylarda fiyatı artan ve eylül ayının zam şam..."
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
27 Temmuz 2011 Çarşamba
Balıklara yakışan enfes baharatlar
Büyük kısmı uzak doğudan gelen, yurdumuzda da üretilen baharatlar ve otlar balık ve deniz ürünleri ile kullanıldığında nefis tatlar ortaya çıkıyor
Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu “İpek Yolu” diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı da baharatlarla tanışmış ve bunları, uzakdoğu kadar olmasa bile geniş biçimde kullanmaya başlamıştır.
Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu Asya’da üretilen baharatlar uzun yıllar boyu “İpek Yolu” diye bildiğimiz, ülkemizden geçen ticaret yolu ile ve kervanlarla Avrupa’ya taşınmıştır. Bu transit ticaret nedeniyle ülkemiz insanı da baharatlarla tanışmış ve bunları, uzakdoğu kadar olmasa bile geniş biçimde kullanmaya başlamıştır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
baharatlar,
balıklara,
enfes,
yakışan
18 Temmuz 2011 Pazartesi
Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz
Tarif :
Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz
Tarif :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Zeytinyağlı Pırasa,
Zeytinyağlı Pırasa tarifi
9 Temmuz 2011 Cumartesi
Mutfakta lazım olan faydalı bilgiler
Mutfakda lazım olan faydalı bilgiler
Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Tarhana Çorbası Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber
2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
aşçı,
balık,
bebek maması,
beslenme,
börekler,
çorbalar,
çorbası,
diyet,
et yemekleri,
gıda,
hamur
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)