Adaçayı
Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir. Bütün avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çokça
yetişir. Tüylü ve beyazımsı bir renkte olan yapraklarının kurusu çay gibi haşlanarak içildiği gibi,
et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır. Özellikle karaciğer, ördek, kaz, tavuk
ve av hayvanlannın kızartmalannda çok hoş bir koku ve tat verdiği için kullanılir. Avrupa
ülkelerinin mutfaklannda kızarmış patateslerin, hamurlara koyulan yağların
kokulandınlmasında, salamuralarda, etlerin dinlendirilmesinde çok kullanılır.
Anason
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
5 Nisan 2011 Salı
Mutfak Yardımcıları (Taze & Kuru Baharatlar, Otlar, Kavramlar)
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
baharatlar,
kavramlar,
kuru,
mutfak,
otlar,
taze,
yardımcıları
A dan z ye lekelere karşı pratik çözümler
A dan z ye lekelere karşı pratik çözümler
Alçı lekesı
Ilık sirkeye batırılmış bir bezle silin.
Alkol lekesi
Cilalı ahşap üzerinde: lekeli yerleri bir mantar tı pasıyla silin veya terebentinle ıslatın, sonra parlatın.
Masif ahşap üzerinde: eter veya benzinle temizleyebilirsiniz. Leke çok inatçıysa, çakmak benzinini
deneyiniz.
Altın temizligi
Alçı lekesı
Ilık sirkeye batırılmış bir bezle silin.
Alkol lekesi
Cilalı ahşap üzerinde: lekeli yerleri bir mantar tı pasıyla silin veya terebentinle ıslatın, sonra parlatın.
Masif ahşap üzerinde: eter veya benzinle temizleyebilirsiniz. Leke çok inatçıysa, çakmak benzinini
deneyiniz.
Altın temizligi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
a dan z ye,
leke,
lekeler,
lekelere karşı,
pratik çözümler
Mutfakta lazım olan faydalı bilgiler
Mutfakda lazım olan faydalı bilgiler
Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
soğudukdan sonra kapanması gerekir.
Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
soğudukdan sonra kapanması gerekir.
Düdüklü tencere yiyeceği nasıl çabuk pişiriyor
Düdüklü tencere yiyeceği nasıl çabuk pişiriyor?
Tencere daha 14. yüzyılda hemen hemen tamamıyla bugünkü şeklini aldı. O zamanlar tencereler sadece yemek pişirmek için değil, su kaynatmak hatta içinde çamaşır yıkamak için bile kullanılıyordu. En eski tencereler dökme demirdendiler. Sonraları toprak, bakır, alimünyum, emaye ve camdan olanları da yapıldı
Bakır tencerelerin, kullanış ve dayanma bakımından iyi olmalarına karşın sık sık kalaylanmaları gerekir.
Tencere daha 14. yüzyılda hemen hemen tamamıyla bugünkü şeklini aldı. O zamanlar tencereler sadece yemek pişirmek için değil, su kaynatmak hatta içinde çamaşır yıkamak için bile kullanılıyordu. En eski tencereler dökme demirdendiler. Sonraları toprak, bakır, alimünyum, emaye ve camdan olanları da yapıldı
Bakır tencerelerin, kullanış ve dayanma bakımından iyi olmalarına karşın sık sık kalaylanmaları gerekir.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
düdüklü tencere,
nasıl,
pişiriyor,
yiyeceği
Bardak Sanatı
Bardak Sanatı
Farklı boy bardakları iç içe geçirip hem daha derli toplu durmasını sağlayabilir hem de böyle şık görüntüler elde edebilirsiniz.
Farklı boy bardakları iç içe geçirip hem daha derli toplu durmasını sağlayabilir hem de böyle şık görüntüler elde edebilirsiniz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
bardak sanatı,
mutfak,
sorfa,
yemek,
yemek masası
Mutfak Sırları
- Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
- Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.
- Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.
- Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
diyet,
et yemekleri,
gıda,
hamur,
kadın,
mezeler,
mide,
mutfak,
mutfak sırları,
sebzeler,
soslar,
tarifi,
tatlılar,
turşu,
ucuz,
yapılışı,
yemek tarifleri,
zeytinyağlılar
Sauces and Dips (Quick & Easy) ebook Soslar ve Dips (Hızlı ve Kolay) download
Sauces and Dips (Quick & Easy)
Soslar ve Dips (Hızlı ve Kolay)
Sauces and Dips (Quick & Easy) (HF,FSN,FSV)
Silverback Books | 2004 | ISBN: 1930603622 | 62 pages | PDF | 10 MB
Sauces — spicy, delicate, hearty or sweet — instantly transform meals
and give distinction to the simplest foods. With this invaluable book, you’ll learn to make sauces and demi-glaces that rival expensive gourmet chef versions; how to instantly turn store-bought sauces into homestyle ones; troubleshooting cures for every sauce disaster; and the perfect sauce for any culinary whim.
Download
1930603622.rar dosyasını Uploading.com�dan ücretsiz indir
Soslar ve Dips (Hızlı ve Kolay)
Sauces and Dips (Quick & Easy) (HF,FSN,FSV)
Silverback Books | 2004 | ISBN: 1930603622 | 62 pages | PDF | 10 MB
Sauces — spicy, delicate, hearty or sweet — instantly transform meals
and give distinction to the simplest foods. With this invaluable book, you’ll learn to make sauces and demi-glaces that rival expensive gourmet chef versions; how to instantly turn store-bought sauces into homestyle ones; troubleshooting cures for every sauce disaster; and the perfect sauce for any culinary whim.
Download
1930603622.rar dosyasını Uploading.com�dan ücretsiz indir
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)