Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
26 Ekim 2021 Salı
Simit kelimesi nereden geliyor?
24 Ekim 2021 Pazar
BİR SU BARDAĞI SÜT İLE KOCA BİR TEPSİ EL AÇMASI BÖREK YAPTIM El açması b...
9 Ekim 2021 Cumartesi
Çikolata Neden Beyazlar? Beyazlamış Çikolata Zararlı Mıdır?
Çikolatada beyazlama ve bunun nedenleri, tüketici tarafından çikolata ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri. Çikolata ve çikolatalı ürünlerin üzerinde gözlemlenen, bazen buğulu bir şekilde görülen, bazen de dairesel şekilde çiçeklenme gibi görülen beyazlıklar, aslında çikolatayı çikolata yapan kakao yağı ile ilgilidir. Çikolata beyazlama sorunları ile ilgili detayları aşağıda okuyabilirsiniz.
Önce “Çikolata”nın Ne Olduğu Bilmeliyiz !
Çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır?
Pasta yapmak için aldığınız çok miktarda çikolatayı uygun koşullarda saklamadığınızda çok çabuk bozulabilir. Peki, çikolatanın bozulduğu nasıl anlaşılır? Çikolata neden beyazlar? İşte çikolatanın bozulduğunu anlamanın yolları...
Çikolata, kakao yağı, kakao tozu, süt ve şeker kullanılarak üretilen bir gıdadır. Genel olarak sütlü, bitter ve beyaz olarak üç çeşit çikolata üretilir. Çikolatanın raf ömrü 1-2 yıl
4 Ekim 2021 Pazartesi
Tereyağı Ölçüleri 50 gr, 100 gr, 125 Gram Tereyağı Kaç Kaşık Eder?
Bazen tariflerdeki tereyağı gibi malzemelerin ölçüleri gr (gram) olarak veriliyor ve evde bir tartı olmadığında gerçekten de çok zorlanıyoruz. Bugün bu yüzden tariflerde sıkça rastladığımız tereyağı ölçülerinin karşılıklarını kaşık olarak vermeyi düşündüm. 50 gr tereyağı kaç kaşık eder?, 100 gr tereyağı kaç kaşık eder?, 125 gram tereyağı kaç kaşık eder? ve daha fazla tereyağı kaşık ölçüsü bu yazıda sizleri bekliyor.
Kaç Gram Tereyağı Kaç Kaşık Eder?
Gram olarak verilen tereyağını genellikle yemek kaşığı kullanarak ayarlamaya çalışırız.
23 Eylül 2021 Perşembe
Türk kahvesi yapmanın püf noktaları
Türk kahvesinin köpüklü ve lezzetli olması için uyulması gereken ilk kural taze kahve kullanmak. Eğer imkanınız varsa taze çekilmiş kahve kullanın, yoksa paketi yeni açılmış kahve tercih edin. Ne kadar marifetli olursanız olun, bayat kahveyle iyi bir sonuç alamazsınız.
Eğer paketini açtığınız kahveyi hemen tüketemeyecekseniz saklama koşullarına çok dikkat edin.