Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
7 Mayıs 2016 Cumartesi
Zeytinyağlı Bakla Tarifi | Arda'nın Mutfağı | 2.Bölüm (26.03.2016)
Güzel Sözler - Özlü Sözler - Anlamlı Sözler - Deneme Yazıları Makale
Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri
500 gr. taze bakla
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
6 Mayıs 2016 Cuma
Bakladaki Mucize İyileştirme Gücü!
Taze bakla önemli ölçüde “L-Dopa” (Dopamin’in öncül maddesi) içerir. Taze baklanın 40 gramında 135 gram L-Dopa var. Yoğurtsuz olmak kaydıyla günde 250 gram zeytinyağlı taze bakla yiyen hastanın bozulan hareketleri düzelebiliyor. Ama baklanın ilaç olmadığını unutmayın. İlaçlarla birlikte destek olarak tüketilmelidir.
Baklagiller ailesine ismini veren bakla, değerli bir besindir. Ancak bakla yemenin bazı kuralları var. Uzmanlar, baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizi öneriyor. Birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yoruyor. Ayrıca taze baklanın fazla yenmesi, Parkinson hastalarında istem dışı huzursuz
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
bağırsak parazitleri,
Bakla,
parkinson
1 Mayıs 2016 Pazar
Yumurta kabuğundan neler yapılır?
Yumurta kabuklarını çöpe atmadan önce bir daha düşünün. Çünkü ev ve bahçe işlerinde oldukça faydalı olabilirler
İçlerine tohum ekerek tohumlarınızı kalsiyumla besleyebilirsiniz.
İyice ezerek yem olarak kullanın,
İçlerine tohum ekerek tohumlarınızı kalsiyumla besleyebilirsiniz.
İyice ezerek yem olarak kullanın,
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
neler yapılır,
pratik bilgiler,
Yumurta kabuğundan
29 Nisan 2016 Cuma
Bazı yemekleri nasıl ısıtmak gerektiğine dair yararlı tavsiyeler…
Bazı yemekleri nasıl ısıtmak gerektiğine dair yararlı tavsiyeler…
Yoğun bir günün ardından önceki günden kalan yemekleri ısıtıp yemek iyi bir fikir olabilir. Ama bunu yaparken zehirlenme tehlikesine karşı tedbirli olmak gerekir.
17 Nisan 2016 Pazar
Ispanaklı Kol Böreği (el açması)
Hamur için.
- 500-550 g un(böreklik)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı tuz (silme)
- 1 su bardağı ılık su
İç için:
- 750 g ıspanak
- 2 baş orta boy soğan
- ¾ çay bardağı sıvı yağ (mısır özü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı sumak(Ispanağın otsu tadını almak için)
Hazırlanışta,
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ(zeytinyağı ve mısır özü karışık)
- 1 su Bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
Üstü için
- 2 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamur için,su dışındaki tüm sıvıları yoğurma kabına alın.Tuzu ekleyin.Azar azar un ve ılık suyu ekleyerek hamurunuzu yoğurun.Ele yapışmayan hamuru tezgahınıza alarak unsuz zeminde 3 dk daha
7 Nisan 2016 Perşembe
Farklı ve İlginç Kahvaltı Tabakları
Bize göre peynir, zeytin ve yumurta üçlemesi yetebiliyorken bakalım dünyada neler neler yeniliyormuş.
1. Mısır
2. Fas
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Farklı,
İlginç,
Kahvaltı Tabakları
30 Mart 2016 Çarşamba
Kolay bir temizlik için Pratik Bilgiler
Banyodaki kirli alanların temizliği
Eşit parçada hidrojen peroksit ve su çözeltisini karıştırın ve tüm kirli alanları, sarı lekeleri ve küfleri ovun. Banyo perdelerinizi de bu şekilde temizleyebilirsiniz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
pratik bilgiler
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)