Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

6 Mayıs 2016 Cuma

Bakladaki Mucize İyileştirme Gücü!

Taze bakla önemli ölçüde “L-Dopa” (Dopamin’in öncül maddesi) içerir. Taze baklanın 40 gramında 135 gram L-Dopa var. Yoğurtsuz olmak kaydıyla günde 250 gram zeytinyağlı taze bakla yiyen hastanın bozulan hareketleri düzelebiliyor. Ama baklanın ilaç olmadığını unutmayın. İlaçlarla birlikte destek olarak tüketilmelidir.
baklaBaklagiller ailesine ismini veren bakla, değerli bir besindir. Ancak bakla yemenin bazı kuralları var. Uzmanlar, baklayı pişirdiğiniz gün tüketmenizi öneriyor. Birkaç gün bekleyen bakla yemeği, karaciğeri yoruyor. Ayrıca taze baklanın fazla yenmesi, Parkinson hastalarında istem dışı huzursuz
hareketlerin çıkmasına neden olabiliyor.
Bakla doğal dopamin kaynağıdır. Dopamin eksikliği, Parkinson hastalığına yol açar. Lutein içeriğinden dolayı gözler için faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürür. Kan şekerini düzene sokar. Bağırsak düzensizliğine iyi gelir. Hemoroit ve kabızlığa iyi gelir.
Vücutta su tutma özelliği var. 4-7 yaş çocuklarda çok fazla tüketilmemsi gerekiyor. Ancak tüm bu yan etkilerine rağmen, sağlık için son derece yararlı. Sadece çok sık tüketmemek gerekiyor.
Kırmızı eten uzak durması gerekenler için bakla, çok işlevseldir. İçinde bol miktarda protein, azot ve kalori bulunur.
Demir ve kalsiyum mineralleri açısından zengindir. Bol miktarda A, C, B ve B2 vitaminleri içerir. İdrar yollarını temizler.
Bağırsak parazitlerini düşürür. Baş ağrısına iyi gelir. Yüksek albümün içerir. Böbrek kumları için tedavi edicidir. Cilde iyi gelir.
Bakla alırken, lekesiz, canlı, yeşil renkli ve sert olanlarını seçin. Taze fasulye gibi ortadan ikiye bölüp tazeliğini kontrol edin. Buzdolabında, poşet içinde 1-2 gün taze olarak saklayabilirsiniz. Pişirdiğinizde hemen tüketin.

5 bin yıllık bir geçmişi olduğu söylenen bu yeşil tanecikler; kuru fasulye, mercimek gibi kuru baklagillere de adını veriyor.
Bol miktarda bitkisel protein ve karbonhidrat içeren baklanın kötü kolesterolü düşürdüğü, yüksek lif oranı ile bağırsak sorunlarına iyi geldiği ve idrar yollarını temizlediği biliniyor. Baklayı satın alırken tıpkı taze fasulyede olduğu gibi kırarak tazeliğini kontrol edebilir ve sonrasında bir-iki gün dolapta saklayabilirsiniz. Bakla ayıklarken tanelerin kararmaması için bir püf noktası ise, taneleri ayıkladıkça limonlu suya atmak… Bahar aylarında sofraları süsleyecek olan zeytinyağlı baklayı yanında yine sağlıklı bir seçenek olan yoğurtla beraber hem doyurucu hem besleyici bir ana öğün olarak tüketebilirsiniz.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı