Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Kitel Tarifi | Arda'nın Ramazan Mutfağı | 2.Bölüm (15.07.2015)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Kitel Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
1,5 su bardağı irmik


1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz

İç harç için Malzemeler
200 gr. yağlı kıyma
½ su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet soğan – rende
Tuz
Karabiber
Kuru reyhan

İrmik ve ince bulguru suda şişinceye kadar bırakın. Reyhanı ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

İç harç için olan tüm malzemeleri çiğden karıştırın.

Kitel hamurunuzdan bir parça alıp elinizde yuvarlak açın, içine harçtan yerleştirip, bir parça daha yuvarlak açın ve üzerine kapatıp kenarlarından iyice birleştirin.

Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp kaynayan tuzlu suda haşlayın.

İftarda farklı tatların ve özel sunumların adresi; Arda’nın Ramazan Mutfağı!
Çorbaların kaynatıldığı, yemeklerin pişirildiği, tatlıların yapıldığı Arda’nın Ramazan Mutfağı’nda; Ramazan ayı boyunca her gün Arda Türkmen’in birbirinden lezzetli yemekleri ile iftar sofraları çeşitlenecek ve sofralara lezzet katılacak.
Arda Türkmen her program sonunda bir sonraki günün malzeme listesini verecek. İzleyiciler böylelikle Ramazan sofraları için hazırlıklarını da yapabilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı