Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

22 Ekim 2015 Perşembe

Kıymalı Rulo Börek

KIYMALI RULO BÖREK

MALZEMELER
3 adet hazır yufka
300 gram dana kıyma 
2 adet kuru soğan 
10-12 adet sivri biber 
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber 
2 çay tuz
1 çay kaşığı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt 
1 adet yumurta 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karbonat


Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Soğanlar ve biberler doğranarak kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir. Suyu da ilave edilerek karıştırılır. fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak

Ekmek Poğaça Tarifi

EKMEK POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu 
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 yemek kaşığı toz şeker 
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı

Yoğurma kabına ılık süt, ılık su , şeker, yağ, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu alınarak karıştırılır. Ardından un kontrollü olarak azar azar ilave edilerek ekmek hamuru yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kulak

Fincan Böreği Tarifi

FİNCAN BÖREĞİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
2 adet yumurta 
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz 
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma 
2 adet soğan 
4 adet sivri biber 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Biberler ince ince doğranır ve soğana eklenip kavrulur. Karabiberi ve tuzu eklenip ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür ve 1 mm kalınlığında eşit olarak açılır. Yemeklik doğranılan soğan sıvı yağ konularak tavada kavrulur. Hazırlanan iç harç açılan hamurlardan birinin üzerine aralıklı olarak birer kaşık

Kitel Nasıl Yapılır?

KİTEL MALZEMELERİ

DIŞI İÇİN.
2 su bardağı irmik.
2 su bardağı köftelik bulgur.
2 yemek kaşığı kişniş.
Tuz.
Ilık su.
İÇİ İÇİN.
500 g dana kıyma.
mardin mutfağı4 adet kuru soğan.
1 tutam maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Karabiber.
Kekik.
Pulbiber.
Tuz.

HAZIRLANIŞI

İrmik ve köftelik bulgur. Geniş bir kaba alınır. Dövülen bol kişniş ve tuz eklenir. Kaynar su ile ıslatılıp bulgur şişene kadar üzeri kapalı bekletilip sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Dana kıyma tavaya alınır. Kavrulunca sıvıyağ gezdirilir ve küçük doğranan soğanlar eklenir. Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz atılır. Kıyılan maydanoz ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 

9 Ekim 2015 Cuma

Mozaik Pasta Tarifi nasıl yapılır? Mozaik Pasta Tarifi 'nin resimli anlatımı

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)

Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü,

3 Ekim 2015 Cumartesi

Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

bayat-yumurta-nasil-anlasilir

Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılır?

Temel gıda maddelerinden olan yumurtanın birçok faydası vardır. Ancak hem bu faydaların kaybolmaması, hem de zehirlenmelere karşı korunmak için tükettiğiniz yumurtanın taze olması çok önemlidir. Peki, buzdolabımızda yer alan yumurtaların tazeliğinden nasıl emin oluruz? Bir yumurtanın bayat olup olmadığını nasıl anlarız?
1. Yumurtanın Hava Boşluğunu Ölçmek
Bir yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için kullanabileceğimiz yöntemlerden birisi yumurtanın hava boşluğunu ölçmektir. Yumurtalar bayatladıkça hava boşluklarının genişliği artmaktadır. Taze yumurtalarda 4-5mm olan hava boşluğu, bayat yumurtalarda 12mm’nin üzerine çıkmaktadır. Yumurtanın hava boşluğunu ölçmek için ise ışığa tutmanız yeterli olacaktır.
2. Yumurtanın Ağırlığını Ölçmek
Yumurtalar bayatladıkça içerisindeki su azalmakta ve doğal olarak ağırlıkları da düşmektedir. Eğer

26 Eylül 2015 Cumartesi

HALKA TATLISI

MALZEMELER
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
HALKA TATLISI
MALZEMELER
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
Bir tutam tuz 
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ 
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
HALKA TATLISI
MALZEMELER
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
Bir tutam tuz 
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ 
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;
HALKA TATLISI
MALZEMELER
4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
Bir tutam tuz 
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ 
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*HALKA TATLISI*