Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2012 Çarşamba

İtalyan Soslu Erişte

Malzeme:
• 1 bardak zeytinyağı
• 2 çorca kaşığı beyaz şarap
• 10 diş sarımsak, kıyılmış
• 1 bardak taze ıspanak, ince kıyılmış
• 450 gr. erişte, haşlanmış

Hazırlama:
Zeytinyağını ve şarabı tencerede ısıtın. Sarımsakları ek*leyip 5 dakika kavurun. Kanşıma ıspanakları ekleyip yumu*şayıncaya kadar pişirin. Ispanaklı sosu eriştenin üzerine döküp servis ediniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

Börülce Piyazı

Malzemeler
1 su bardağı börülce
1 büyük baş soğan

Turşulu Nar Ekşili Kisir

Turşulu Nar Ekşili Kisir..







Kaç Kişilik : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika

.
Malzemeler



  • 2 Su bardağı köftelik bulgur

  • 1,5 Yemek kaşığı acı biber salçası

  • 2 Adet domates

  • 1 Çay bardağı sıvı yağ ( arzu eden yağ miktarını artırabilir)

Soğanlı Mevsim Salatası



Kıvırcık salatada bol miktarda C vitamini bulunur.

Malzemeler 4 Kişilik

  • Yarım demet kıvırcık salata
  • Yarım demet Akdeniz yeşilliği
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 dal taze nane
  • Yarım demet roka
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yeterince tuz


Tarif

Zeytinyağlı Kabak Salatası

Zeytinyağlı Kabak Salatası


Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz.

Malzemeler 5 Kişilik

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı toz nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz


Tarif

Kuru Üzümlü Havuç Salatası

Kuru Üzümlü Havuç Salatası


Havuçları seçerken uç kısımlarının sivri değil yuvarlak başlı olmasına dikkat edin.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam kekik
  • Yeterince tuz


Tarif

Salads (salata) ebook

Salads


Fresh, light, and easy to prepare, salads have long played a main part on the world's culinary stage. Here's a delightful collection of salads - from basic tossed green salads, to meat, poultry, and seafood salads.
Salads also features a primer on oil, vinegar, and making dressing as well as hints about tasty salad companions.
Download Hotfile.com: One click file hosting
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı