Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir?
Vakumda pişirme (Sous Vide), yiyeceklerin vakumlama yoluyla havası tamamiyle alınmış naylon torbalar içinde düşük ısıda (60 C°) uzun sürede pişirme yöntemidir.
İlk olarak 1970 yılında Fransa'da Georges Pralus tarafından kullanılmıştır. Bu yöntemle pişirilen yiyeceklerin hiç su ve yağ kaybı olmadığından lezzetleri mükemmel olmaktadır. Ancak pişirme
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
2 Aralık 2011 Cuma
Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir?
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
börek,
çorbalar,
etli yemekler,
mezeler,
mutfak,
tatlı,
tatlılar,
yemek tarifleri,
zeytinyağlılar
16 Kasım 2011 Çarşamba
Tavuk Göğsü Dolması
Mantar seçerken sert ve sağlam yapılı olmalarına dikkat edin
Malzemeler 4 Kişilik
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 kök ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 10 adet mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
Tarif
40 Dakika
10 Kasım 2011 Perşembe
Tiramisu - Tiramisu tarifi
Tiramisu - Tiramisu tarifi
Malzemeler :
300 gr kedidili bisküvi
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı
1 fincan kahve
kakao
Tarif :
3 yumurta sarısı ve şeker bir kapta çırpılır.
Yavaş yavaş süt ilave edilir.
Malzemeler iyice karışınca tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmaya hatta mikserle çırpmaya devam edilmeli çünkü kremanın dibi tutabilir.
Krema bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne, vanilya ve çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve mikserle 5 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız bir fincan nescafe ile kedi dilleri tek tek ıslatılıp dikdörtgen bir kabın dibine yerleştirilir.
1. kat tamamlandığında, üzerine kremanın yarısı sürülür.
İkinci katın üzeri kalan krema ile kaplanır ve tatlı buzdolabında en az 10 saat donmaya bırakılır.
Servis yapılacağı zaman üzeri kakao ile süslenir.
Malzemeler :
300 gr kedidili bisküvi
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı
1 fincan kahve
kakao
Tarif :
3 yumurta sarısı ve şeker bir kapta çırpılır.
Yavaş yavaş süt ilave edilir.
Malzemeler iyice karışınca tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmaya hatta mikserle çırpmaya devam edilmeli çünkü kremanın dibi tutabilir.
Krema bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne, vanilya ve çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve mikserle 5 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız bir fincan nescafe ile kedi dilleri tek tek ıslatılıp dikdörtgen bir kabın dibine yerleştirilir.
1. kat tamamlandığında, üzerine kremanın yarısı sürülür.
İkinci katın üzeri kalan krema ile kaplanır ve tatlı buzdolabında en az 10 saat donmaya bırakılır.
Servis yapılacağı zaman üzeri kakao ile süslenir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Tiramisu,
Tiramisu tarifi
7 Kasım 2011 Pazartesi
Kalkan Fileto Tarifi
Malzemeler
750 gr. kalkan balığı filetosu
15-20 adet taze mantar
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
750 gr. kalkan balığı filetosu
15-20 adet taze mantar
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
Yufkalı Çipura Tarifi
Malzemeler
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç
Balık Poşette
Malzemeler
2 adet çipura 2 adet kuru soğan
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
2 demet defne yaprağı
Tuz
İyice temizlenmiş, yıkanmış ve içi dışı tuzlanmış balıklar fırın poşetlerine yerleştirilir. Üzerlerine halka doğranmış limon, halka doğranmış soğan yerleştirilir. Maydanozlar poşet¬lerin kenarlarına yerleştirilir. Birer defne yaprağı ilave edilip poşetlerin ağzı bağlanır. 200° fırında 40-45 dakika pişirilir.
2 adet çipura 2 adet kuru soğan
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
2 demet defne yaprağı
Tuz
İyice temizlenmiş, yıkanmış ve içi dışı tuzlanmış balıklar fırın poşetlerine yerleştirilir. Üzerlerine halka doğranmış limon, halka doğranmış soğan yerleştirilir. Maydanozlar poşet¬lerin kenarlarına yerleştirilir. Birer defne yaprağı ilave edilip poşetlerin ağzı bağlanır. 200° fırında 40-45 dakika pişirilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balık,
balık poşette,
poşette
Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote tarifi
Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote tarifi
Tavaya sıvı yağını koyun ve üzerine kuzu ciğerinden bir tutam ilave edip yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.Diğer kuzuları ciğerler bitene kadar aynı şekilde tekrarlayın.Önemli olan kuzu ciğerlerinin kuru değil içinin yumuşak olmasıdır.3 adet soğanı piyaz şeklinde kesin.Soğanları kestikten sonra 1 tutam dereotunu ince olarak kesin ve soğanlarla beraber karıştırın.2 demet kıvırcığı ince ince kesin.Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine piyaz soğanları ilave edin.Daha onra üzerine kuzu ciğerleri ilave edip servis edin.
Tavaya sıvı yağını koyun ve üzerine kuzu ciğerinden bir tutam ilave edip yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.Diğer kuzuları ciğerler bitene kadar aynı şekilde tekrarlayın.Önemli olan kuzu ciğerlerinin kuru değil içinin yumuşak olmasıdır.3 adet soğanı piyaz şeklinde kesin.Soğanları kestikten sonra 1 tutam dereotunu ince olarak kesin ve soğanlarla beraber karıştırın.2 demet kıvırcığı ince ince kesin.Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine piyaz soğanları ilave edin.Daha onra üzerine kuzu ciğerleri ilave edip servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)