Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Şehriyeli Pilav


Şehriyeli Pilav 

1-2 gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, içine 2-3 yemek kaşığı su katıp karıştırmadan kısık ateşte ısıtın.

Malzemeler 4 Kişilik

Bezelyeli Mantar Yemeği

 * Acı seviyorsanız içine bütün halde acı kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. 







Malzemeler 6 Kişilik
  • Yarım kg mantar
  • Yarım kg bezelye
  • 4-5 yaprak ıspanak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak

Domates Çorbası






Domates çorbası ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, kilo verebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Malzemeler 4 Kişilik
  • 5 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeterince tuz
Tarif

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Gelibolu Mutfağı


Gelibolu Mutfağı
Peynir Helvası
Gelibolu'nun Edirne tip beyaz peynirinden yapılmaktadır. Peynir mayalanır, maya tutar tutmaz, süzmeden ve tuzlanmadan, irmik ve şeker ile yavaş ateşte sürekli karıştırılarak, kıvamına gelmesi beklenir. Hazırlaması zordur. Ama yemesine diyecek yoktur.

Gelibolu Lokumu
Mayalı hamurdan yapılmaktadır. Ispanaklı, kıymalı, peynirli ve bol soğanlı çeşitli vardır.

Süt Tarhanası
Buğday, bulgur haline getirilir, sütle hamur yapılarak kurutulur.

Simit Lokumu
Nohut mayasından hazırlanan hamur, maya tutuncaya kadar bekletilir. Daha sonra fırın ateşinde pişirilir.

Tavuklu Mantı
Bilinen bohça mantıya, tavuk veya hindi gibi yağlı kümes hayvanlarının etinin eklenmesiyle yapılır.Sos olarak, tercihe göre ilaveler yapılabilir.

Akıtma
Boza kıvamındaki mayalı hamur, hafifi yağlanmış toprak saçlara ince olarak dökülür, aralarına tavuk eti konur ve üzerine tavuk suyu dökülür.

Lokma

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Yuvarlama , Yuvalama Tarifi Gaziantep Yöresi hazırlanışı, tarifi, yapılışı

Yuvarlama , Yuvalama Tarifi Gaziantep Yöresi





M a l z e m e l e r
* 250 gr. kuzu kuşbaşı et,
* 1/2 çay bardağı yağ,
*500 gr. pirinç
* 1 yemek kaşığı domates salçası,

*3 bardak süzülmüş yoğurt
* 200 gr. nohut,

*300 gr. yağsız, çiğköftelik et
*500 gr. kemikli ya da kuşbaşı et

* 1 adet limon,
* Kuru nane,
*1 yumurta

* 4 su bardağı su.
HAZIRLANIŞI:

5 Ağustos 2011 Cuma

Hafif Tatlı Tarifleri, Hafif Tatlılar

Hafif Tatlı Tarifleri, Hafif Tatlılar
Keşkül
Malzemeler :
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Toz Badem
2 Çorba K. Nişasta
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
* Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Sütü tencereye dökün. Soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ilave edin. Nişastayı suyun içinde ezin. Süt kaynadıktan sonra nişastayı ekleyerek kıvamını bağlayın. Kıvamı koyulaşınca küçük sufle kaplarına paylaştırın. Soğuması için bırakın. Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyin.
Şeftalili Tatlı

5 Şeftali
1 Su B. Tozşeker
1 Kabuk Tarçın
* Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Tozşeker
1 P. Vanilya
2 Çorba K. Buğday Nişastası
2 Çorba K. Pirinç Unu
* Üzeri İçin:
3 Çorba K.Toz Badem
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.
Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz
Portakallı İrmik Helvası

MALZEMELER:
2 su b. irmik
100 gr tereyağı

3 Ağustos 2011 Çarşamba

İftarda da sahurda da tavuk

Doymuş yağ ve kolesterol oranı daha düşük, kalp hastalıkları riskini azaltıyor


Uzmanlar, Ramazan ayında sağlık için daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk eti tüketimini öneriyor. Yakındoğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Ramazanda tavuk eti gibi kan şekerini daha yavaş yükselten, daha fazla tokluk hissi oluşturan, besleyici değeri yüksek gıdalar tercih edilmeli. İyi bir protein kaynağı olan tavuk eti, öğün sayısının ikiye indiği Ramazan ayında da sofralardan eksik edilmemeli. Tavuk eti hem sahurda hem de iftarda tüketilebilir” dedi.

Tavuk etinin dana ve koyun etinden daha düşük enerji sağladığını, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerdiğini ve sindirilirliğinin yüzde 100’e yakın olduğunu belirten Prof. Dr. Yücecan, “Derisiz tavuk eti, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir. Bilimsel çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını gösteriyor” diye konuştu.