Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

Ciğerli Pilav Tarifi

Ciğerli Pilav TarifiCiğerli Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
300 gr koyun ciğeri
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Fesleğen Soslu Kabak (6 Kişilik)

Fesleğen Soslu Kabak (6 Kişilik)

Malzemeler
6adet kabak
½ su bardağı dogranmış taze soğan
1 ½ su bardağı kuru kekik
Tuz ve çekilmiş karabiber

Sos İçin:
1su bardağı dogranmış taze feslegen
1/3 su bardağı sebze suyu
5çorba kaşığı beyaz peynir

9 Haziran 2011 Perşembe

Kuzu Çevirme

Kuzu Çevirme:

Et yemeklerine büyük önem veren Anadolu insanının kuzu çevirme geleneği hala birçok yörede sürüyor. Özellikle yağlı güreşlerde ön plana çıkan kuzu çevirme işi rivayetlere göre güreşler kadar eskiymiş. Eskiden pehlivanlar çevirme yemeden güreşe çıkmazlarmış ve bir oturuşta bir kuzuyu tek başlarına yerlermiş.



Mantı - Mantı Hakkında

Orta Asya’dan Anadolu’ya Türkler tarafından getirilen ve oldukça lezzetli bir etli hamur yemeği olan mantı, Türkiye’de Kayseri ile özdeşleşmiştir. Hatta rivayetlere göre Kayseri’de gelin alınırken 1 kaşığa 40 tane mantı sığdırması beklenirmiş. Kayseri dışında birçok ilde de geleneksel olarak yapılan mantının, Farsça ‘men-tu’ (ben-sen) kelimelerinden geldiği söyleniyor.Mantı Kayseri dışında Kırşehir,Adana, Aksaray, Çorum, Konya, Niğde, Sivas, Tokat, Yozgat, Ardahan gibi illerde geleneksel olarak yapılmaktadır

Anadolu insanının vazgeçilmezi Salça

Salça:

Anadolu insanı özellikle yaz aylarında salça yaparak kışa hazırlanır. Kırmızı renkli domates biberinden "biber salçası" yapılır. Biber salçası Anadolu'da çok kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde güneşte kızarmış tatlı biberlerden de biber salçası yapılmaktadır



Tokat Patlıcan Kebabı

Tokat kebabı, taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır.İki Fırın Arasında Yapımına Başlanır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlerin en başına bir parça kuyruk yağı takılır ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı da şişin ucuna takılır. Şiş üzerine bir et bir patlıcan ve sebze aralarına bir parça ince kesilmiş patates dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır.

Testi kebabı İç Anadolu Yozgat yöresine ait et yemeği

Testi Kebabı:

Testi kebabı İç Anadolu Yozgat yöresine ait bir et yemeğidir. Bir özelliği de, resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır.