Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

Maraş Dondurması Tarifi - Maraş Dondurması Basit Yapılışı

Evde basitçe bir Kahramanmaraş dondurması yapımı)



Malzemeler


1 kg pastörize süt
250 gr şeker
3 gr (1 tatlı kaşığı ) saf salep
1 paket vanilya

McDonalds Yemekleri Tarifleri

McDonalds Yemekleri Tarifleri
Boyut: 1.30 MB


BURADAN INDIR

Yemek Tarifi Kitabı / 3000 Yemek Tarifi


3000 Yemek Tarifi


3000 adet yemek tarifi içeren elektronik dergi.

Boyut: 3,92 MB

İNDİR

Tosttaki Peynirin Uzaması

Tosttaki Peynirin Uzaması

İnsanlar ekmeği fırında pişirmeye başladıklarından beri tost yemeye de başladılar. Ancak o zamanlar ekmeğin tekrar ısıtılmasının nedeni değişikti. Amaç ekmeğin tadını değiştirmek değil daha uzun süre muhafaza edebilmekti.

Yemek Tarifi Kitabı İndir Download

3000 Yemek Tarifi


3000 adet yemek tarifi içeren elektronik dergi.

Boyut: 3,92 MB

İNDİR

veya


3000 Adet Yemek Tarifi Download Rapidshare Megaupload Hotfile - DownTR

Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri

Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri

İçindekiler


Peynir Suyu: 2 SB


Tuz: Yeteri kadar


Ramazan Sofrası - Ramazan yemekleri

Piliçli Kadınbudu Köfte

Malzemeler

- 500 gram piliç kıyma
- 1 çay fincanı pirinç
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kıymanın yarısını soğan rendesiyle tencereye koyup kavurun. Suyunu çekince ateşten indirip, soğutun. Kavurduğunuz kıymaya kalan kıymayı, 1 yumurta sarısını, haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Büyük bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yağla yumurtaya bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede 25 dakika pişirip, haşlanmış sebze ile servis yapın.




Ispanak Tarama

Malzemeler

- 1 kg. ıspanak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 diş sarmısak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Süslemek için yeşil ve siyah zeytin

Hazırlanışı

Ispanağın saplarını kesin. Yapraklarını yıkayıp , iyice süzdükten sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. İçine galeta unu, süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı ilave edin. Robotta tekrar karıştırın. Bütün malzemeyi iyice bütünleştiğinde robottan alıp, servis tabağına çıkartın. Üzerini siyah ve yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın.