Mutfakda lazım olan faydalı bilgiler
Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan herşeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemegin tuzu
ve karabiberi tadına baktıkdan sonra konulur.
Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
soğudukdan sonra kapanması gerekir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
5 Nisan 2011 Salı
Düdüklü tencere yiyeceği nasıl çabuk pişiriyor
Düdüklü tencere yiyeceği nasıl çabuk pişiriyor?
Tencere daha 14. yüzyılda hemen hemen tamamıyla bugünkü şeklini aldı. O zamanlar tencereler sadece yemek pişirmek için değil, su kaynatmak hatta içinde çamaşır yıkamak için bile kullanılıyordu. En eski tencereler dökme demirdendiler. Sonraları toprak, bakır, alimünyum, emaye ve camdan olanları da yapıldı
Bakır tencerelerin, kullanış ve dayanma bakımından iyi olmalarına karşın sık sık kalaylanmaları gerekir.
Tencere daha 14. yüzyılda hemen hemen tamamıyla bugünkü şeklini aldı. O zamanlar tencereler sadece yemek pişirmek için değil, su kaynatmak hatta içinde çamaşır yıkamak için bile kullanılıyordu. En eski tencereler dökme demirdendiler. Sonraları toprak, bakır, alimünyum, emaye ve camdan olanları da yapıldı
Bakır tencerelerin, kullanış ve dayanma bakımından iyi olmalarına karşın sık sık kalaylanmaları gerekir.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
düdüklü tencere,
nasıl,
pişiriyor,
yiyeceği
Bardak Sanatı
Bardak Sanatı
Farklı boy bardakları iç içe geçirip hem daha derli toplu durmasını sağlayabilir hem de böyle şık görüntüler elde edebilirsiniz.
Farklı boy bardakları iç içe geçirip hem daha derli toplu durmasını sağlayabilir hem de böyle şık görüntüler elde edebilirsiniz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
bardak sanatı,
mutfak,
sorfa,
yemek,
yemek masası
Mutfak Sırları
- Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
- Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.
- Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.
- Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
diyet,
et yemekleri,
gıda,
hamur,
kadın,
mezeler,
mide,
mutfak,
mutfak sırları,
sebzeler,
soslar,
tarifi,
tatlılar,
turşu,
ucuz,
yapılışı,
yemek tarifleri,
zeytinyağlılar
Sauces and Dips (Quick & Easy) ebook Soslar ve Dips (Hızlı ve Kolay) download
Sauces and Dips (Quick & Easy)
Soslar ve Dips (Hızlı ve Kolay)
Sauces and Dips (Quick & Easy) (HF,FSN,FSV)
Silverback Books | 2004 | ISBN: 1930603622 | 62 pages | PDF | 10 MB
Sauces — spicy, delicate, hearty or sweet — instantly transform meals
and give distinction to the simplest foods. With this invaluable book, you’ll learn to make sauces and demi-glaces that rival expensive gourmet chef versions; how to instantly turn store-bought sauces into homestyle ones; troubleshooting cures for every sauce disaster; and the perfect sauce for any culinary whim.
Download
1930603622.rar dosyasını Uploading.com�dan ücretsiz indir
Soslar ve Dips (Hızlı ve Kolay)
Sauces and Dips (Quick & Easy) (HF,FSN,FSV)
Silverback Books | 2004 | ISBN: 1930603622 | 62 pages | PDF | 10 MB
Sauces — spicy, delicate, hearty or sweet — instantly transform meals
and give distinction to the simplest foods. With this invaluable book, you’ll learn to make sauces and demi-glaces that rival expensive gourmet chef versions; how to instantly turn store-bought sauces into homestyle ones; troubleshooting cures for every sauce disaster; and the perfect sauce for any culinary whim.
Download
1930603622.rar dosyasını Uploading.com�dan ücretsiz indir
3 Nisan 2011 Pazar
'Beypazarı Kurusu' adını Türkiye'ye duyurdu
Ankara'nın tarihi konaklarıyla ünlü Beypazarı ilçesinde, eskiden misafirlere ikram edilmek için sonbaharda pişirilen ve özel kaplarda kış boyunca saklanabilen ''Beypazarı Kurusu'' ilçede gelişen turizmle birlikte adını Türkiye'ye duyurdu.
Tarihi İpek Yolu üzerindeki ilçede geçmiş yıllarda kadınların evlerindeki fırınlarda, asma yaprakları üzerinde pişirdikleri kurular, şimdi ilçede faaliyet gösteren 10 fırında üretilerek satışa sunuluyor. Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, ilçede artık turistik bir ürün haline gelen ''Beypazarı Kurusu''nun, geçmiş yıllarda kadınlar tarafından mahalle fırınlarında, sonbaharda üzümler toplandıktan sonra yapılan bir ürün olduğunu söyledi. Bir nevi peksimet
Tarihi İpek Yolu üzerindeki ilçede geçmiş yıllarda kadınların evlerindeki fırınlarda, asma yaprakları üzerinde pişirdikleri kurular, şimdi ilçede faaliyet gösteren 10 fırında üretilerek satışa sunuluyor. Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, ilçede artık turistik bir ürün haline gelen ''Beypazarı Kurusu''nun, geçmiş yıllarda kadınlar tarafından mahalle fırınlarında, sonbaharda üzümler toplandıktan sonra yapılan bir ürün olduğunu söyledi. Bir nevi peksimet
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
beypazarı,
beypazarı kurusu,
beypazarı kurusu tarifi,
kaplarda,
kurusu,
nasıl yapılır,
özel,
saklanabilen
Beypazarı Kurusu Tarifi
Malzemeler:
Yarım litre süt
1 çorba kaşığı kuru maya
250 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
Yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı dövülmüş anason
Hazırlanışı:
Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın. İçine kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Kalan sütü de ılıtın. Buna eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ve bir kapta hazırladığınız mayayı da ilave edip aldığı kadar un, tuz ve anasonu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kabın kapağını kapatıp malzeme şişip iki katı oluncaya kadar bekletin. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp rulo yapın ve bu ruloları 5 cm verev olarak kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkartın ve fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar fırına koyun. 4 saat fırında iyice kuruyuncaya kadar bekletip fırından çıkarın. Servise sunun.
Yarım litre süt
1 çorba kaşığı kuru maya
250 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
Yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı dövülmüş anason
Hazırlanışı:
Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın. İçine kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Kalan sütü de ılıtın. Buna eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ve bir kapta hazırladığınız mayayı da ilave edip aldığı kadar un, tuz ve anasonu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kabın kapağını kapatıp malzeme şişip iki katı oluncaya kadar bekletin. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp rulo yapın ve bu ruloları 5 cm verev olarak kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkartın ve fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar fırına koyun. 4 saat fırında iyice kuruyuncaya kadar bekletip fırından çıkarın. Servise sunun.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
beypazarı,
beypazarı kurusu,
beypazarı kurusu tarifi,
kaplarda,
kurusu,
nasıl yapılır,
özel,
saklanabilen
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)