Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
18 Mart 2011 Cuma
Elmalı Tart - Elmalı Tart Yapılışı - Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart - Elmalı Tart Yapılışı - Elmalı Tart Tarifi
Malzemeler :
Hamuru icin:
125 gr yumusamis margarin(tereyagi)
1 tane yumurta
1 cay bardagi pudra sekeri
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi sivi yag
1 er paket kabartmatozu ve vanilya
Yeterince un
Ic malzemesi icin:
4 tane elma
100 gr ceviz ici
1 yemek kasigi tereyagi
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Tarif :Elmalar soyulup cekirdekleri ayiklandiktan sonra küp küp dogranarak bir tavaya alinir üzerine tereyagi ve
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Elmalı Tart,
Elmalı Tart Yapılışı,
Elmalı Tart Tarifi
Zencefilli Kurabiye - Zencefilli Kurabiye Tarifi
Zencefilli Kurabiye - Zencefilli Kurabiye Tarifi
Malzemeler :
125 g tereyağı
1/2 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1/3 su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı tam buğday unu (yaklaşık)
Tarif :
Tereyağını esmer şekerle birlikte mikserle iyice çırpın (kurabiye hamuru hazırlarken önce yağı şekerle çırpmak hem güzel karışmasını hem de malzemenin daha fazla un kaldırmasını sağlar, böylece kurabiyeleriniz fazla yağlı olmaz).
Malzemeler :
125 g tereyağı
1/2 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1/3 su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı tam buğday unu (yaklaşık)
Tarif :
Tereyağını esmer şekerle birlikte mikserle iyice çırpın (kurabiye hamuru hazırlarken önce yağı şekerle çırpmak hem güzel karışmasını hem de malzemenin daha fazla un kaldırmasını sağlar, böylece kurabiyeleriniz fazla yağlı olmaz).
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
kurabiye,
kurabiye tarifi,
zencefilli,
zencefilli kurabiye
Lor Peynirli Kurabiye
Lor Peynirli Kurabiye
Malzemeler :
1/2 kg tatlı lor peyniri
1/2 kg inceltilmiş toz şekeri (rondodan geçirerek, inceltebilirsiniz)
1/2 paket tereyağı
1 yumurta
1/2 kg un yazıyorum ama hamur biraz cıvık kalacak kadar un koymak gerekiyor
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kurabiyelerin üzeri için toz şeker
Tarif :
Malzemeler :
1/2 kg tatlı lor peyniri
1/2 kg inceltilmiş toz şekeri (rondodan geçirerek, inceltebilirsiniz)
1/2 paket tereyağı
1 yumurta
1/2 kg un yazıyorum ama hamur biraz cıvık kalacak kadar un koymak gerekiyor
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kurabiyelerin üzeri için toz şeker
Tarif :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
hamur,
kadın,
lor peynirli kurabiye,
malzemeleri,
mezeler
Portakallı Kek
Portakallı Kek
Malzemeler:
3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu ve suyu
Şurubu İçin:
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal suyu
4- 5 çorba kaşığı şeker
Tarif:
Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.
Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.
Malzemeler:
3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu ve suyu
Şurubu İçin:
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal suyu
4- 5 çorba kaşığı şeker
Tarif:
Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.
Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
gıda,
hamur,
kadın,
mezeler,
mide,
mutfak,
portakallı kek,
sebzeler,
soslar,
tarifi,
tatlılar
16 Mart 2011 Çarşamba
Ebru Şallı - Anne Sütlacı
Ebru Şallı’dan Anne Sütlacı
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Pirinci yıkayın, üzerine biraz su ilave edip kaynatın. Suyunu süzüp sütün içine koyun. Tencerede orta ateşte pişirin. Isınınca içine şekeri ilave edin. Pirinç ununu biraz suyla karıştırıp, süt karışımına ilave edin. (Koyulaşmasını sağlayacaktır.) Karıştırıp, biraz daha kaynatıp ve ocağın altını kapatın. En son olarak vanilyanızı koyup, karıştırın. Kaselere bölüştürüp, üzerini tarçınla tatlandırabilirsiniz. Soğuk servis yapın ama ben ılık sütlaca bayılırım…
Malzemeler
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
Pirinci yıkayın, üzerine biraz su ilave edip kaynatın. Suyunu süzüp sütün içine koyun. Tencerede orta ateşte pişirin. Isınınca içine şekeri ilave edin. Pirinç ununu biraz suyla karıştırıp, süt karışımına ilave edin. (Koyulaşmasını sağlayacaktır.) Karıştırıp, biraz daha kaynatıp ve ocağın altını kapatın. En son olarak vanilyanızı koyup, karıştırın. Kaselere bölüştürüp, üzerini tarçınla tatlandırabilirsiniz. Soğuk servis yapın ama ben ılık sütlaca bayılırım…
Malzemeler
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Anne,
ebru şallı,
Sütlacı,
Sütlaç,
Tatlı Tarifleri
Lokma - Lokma tarifi
Lokma - Lokma tarifi
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Çok az miktarda tuz
Tepeleme 5 yemek kaşığı un
Kızartmak İçin :
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Tarif :
Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur.
Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu malzemeyi 2 saat önceden
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Çok az miktarda tuz
Tepeleme 5 yemek kaşığı un
Kızartmak İçin :
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Tarif :
Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur.
Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu malzemeyi 2 saat önceden
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Lokma,
Lokma tarifi,
Tatlı Tarifleri,
tatlılar
Güllaç - Güllaç Tarifi
Güllaç
Malzemeler :
1 paket güllaç yufkası
3 litre süt
1 kg şeker
Tarif :
3 litre süt 1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra, tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür. Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz, badem, fıstık, fındık ve arzu üzerine gül suyu ilavesiyle servis yapılır.
Malzemeler :
1 paket güllaç yufkası
3 litre süt
1 kg şeker
Tarif :
3 litre süt 1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra, tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir. Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür. Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletildikten sonra üzerine dövülmüş ceviz, badem, fıstık, fındık ve arzu üzerine gül suyu ilavesiyle servis yapılır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Güllaç,
Güllaç Tarifi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)