Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Un Helvası - Un Helvası Yaılışı - Un Helvası Tarifi

Un Helvası - Un Helvası Yaılışı - Un Helvası Tarifi



Malzemeler :
125 gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
süslemek için tarçın




Tarif :
Tereyağ tencerede eritilir.Üzerine bir su bardağı un eklenerek unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla kavrulur.Cezvede ısıttığımız vanilyalı süt,kavrulan una yavaşça yedirilir.Toz şekerde eklenerek iyice kısık ateşte harmanlanır.Kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır ve ağzı kapatılarak dinlendirilir. Kaşıkla şekil verilir ve isteğe bağlı toz tarçınla servis yapılır.

İrmik Tatlısı - İrmik Tatlısı Yapılışı - İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı - İrmik Tatlısı Yapılışı - İrmik Tatlısı Tarifi



Malzemeler :
9 kasik şeker
9 kaşık irmik
1 kilo süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
Tarçin




Tarif :
irmik,süt,şeker,yağ kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır, içine vanilya karıştırılır.
Pişen muhallebi önceden hafif ıslattığımız borcam tepsiye dökülür.
Üzerine tarçın serpilir.
Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Tavuk Göğsü - Tavuk Göğsü tarifi

Tavuk Göğsü - Tavuk Göğsü tarifi



Malzemeler :
1 litre süt
150 gr. margarin
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin




Tarif :
Orta boy tencerede yağı eritin. Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. Sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın.(8-10 dakika)
Geniş bir borcam’a yayıp, buzdolabında soğutun.Servis yapacağınız zaman tarçın ile süsleyin.
Rahat dilimlemek için; borcamı tatlıyı koymadan önce ıslatın ve ıslattığınız büyük bir bıçakla kesin.

Kabak Tatlısı - Kabak Tatlısı tarifi

Kabak Tatlısı - Kabak Tatlısı tarifi



Malzemeler
2 kilo bal kabağı(temizlenip doğranmış)
5 su bardağı toz şeker

Üzeri için :
Ceviz(dövülmüş)



Tarif:

Profiterol - Profiterol tarifi

Profiterol - Profiterol tarifi



Malzemeler:
Hamuru İçin:
1/2 su bardağı su
60 g margarin
75 g un (1/2 su bardağı)
1 tutam tuz
2 adet yumurta

İç Kreması:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Çikolatalı Sos:
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı su
160 g bitter çikolata (80 g sütlü + 80 g bitter çikolata olarak da yapabilirsiniz)




Hamur Yapılışı:
Suyu bir tencereye koyup kısık ateşe oturtun. Margarini ilave edin ve margarin eriyince ocağı açın. Su kaynayınca tencereyi ocaktan alın.
Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın. Margarinli suya ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı kısık ateşe tekrar koyun. Yaklaşık 1 dakika kuvvetlice karıştırın.
Malzeme koyulaşıp hamur haline gelince ocaktan alın. Hamuru bir kaç dakika soğumaya bırakın.
Yumurtaları teker teker hamuru karıştırarak ilave edin. İyice karıştıktan sonra krema sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlaklar halinde sıkın. (Hamuru, yemek kaşığı ile parmağınızla yağlı kağıt üzerine sıyırarak da şekil verebilirsiniz.)
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca bıçakla ikiye keserek iç kremalarını doldurun.
İç Krema Yapılışı:

Tiramisu - Tiramisu tarifi



Malzemeler :

300 gr kedidili bisküvi
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı
1 fincan kahve
kakao






Tarif :
3 yumurta sarısı ve şeker bir kapta çırpılır.
Yavaş yavaş süt ilave edilir.

Aşure - Aşure Tarifi

Aşure - Aşure Tarifi



Malzemeler:
1,5 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kurufasulye
Yarım su bardağı kuru üzüm
10-15 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
7-8 adet kuru incir
1 adet elma
2 su bardağı şeker
Tuz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
Tarçın




Tarif: