Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2018 Cumartesi

Nohut Suyunun Faydaları

Nohut gibi bakliyatların daha kolay pişmesi, yumuşaması ve daha lezzetli olması için bir gece önceden suda bırakıyor, ertesi gün pişirme işlemine geçtiğimizde ise onu bir güzel haşlıyoruz.
Ama birçok kişi nohudun o haşlama suyunu çeşitli sebeplerden dolayı yemeklere eklemiyor ve dökmeyi tercih ediyor.
Eğer siz de onlardan biriyseniz orada durun. Çünkü nohut suyunun aslında birçok faydası var. Cilt güzelliğinden ödem atmaya kadar birçok alanda hayatınızı iyileştirecek, sağlığınıza sağlık katacak, zayıflamak isteyenlerin bile yardımına koşacak nohut suyunun mucizeleri sizi çok şaşırtacak.

Çünkü cilt hücrelerini yeniler ve cildi gençleştirir

Nohut suyunu cildinize tonik gibi sürebilir, böylelikle sivilcelerinizden, siyah noktalardan ve cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bunun için önce cildinizi temizlemek, ardından nohut suyunu sürerek yüzünüzde 20 dakika bekletmeniz yeterli.

6 Temmuz 2018 Cuma

Çamaşır Yumuşatıcısı Nasıl Kullanılır


Çamaşır yumuşatıcısı nasıl kullanılır farklı kullanım alanları nelerdir?

Çamaşır yumuÅŸatıcısı nasıl kullanılır farklı kullanım alanları nelerdir?Çamaşır yumuşatıcısının kullanım alanları nelerdir? Nasıl kullanılır? Bir çok malzeme kullanım alanları dışında kullanılabiliyor! Bunlardan biri de yumuşatıcı!


Çamaşır yumuşatıcısı nasıl kullanılır? Çamaşır yumuşatıcısının kullanım alanları nelerdir? Kullanım alanı dışında başka hangi alanlarda kullanılır? Artık günümüzde bir çok

21 Haziran 2018 Perşembe

Baklagillerin Böceklenmesi Nasıl Önlenir?

Beslenmede çok önemli yeri olan baklagillerin, hafta da en az 3 kez tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Türk mutfak geleneklerinde de oldukça geniş bir kullanım alanı bulan baklagilleri, ekonomik olduğunda, ihtiyaçtan daha fazlası alınarak, muhafaza edilir ve ihtiyaç olduğundan yeniden kullanılır. Yapıları gereği, bu şekilde saklanmaya oldukça dayanıklı olan baklagillerin saklanmasını engelleyen bir başka sorun vardır; böceklenme. Böceklenme sorunu, beklemeye dayanıklı baklagilleri kullanılmaz hale getirdiğinden, engellenmelidir. Böceklenmenin, daha çok marketteki raf bekleme süresinde gerçekleştiği bilinmektedir. Bunu anlamak için, marketten alacağınız baklagiller paketinin dibine bakmanız gerekir. Paketi elinizde birkaç kez sallayınız. Dibine biriken un gibi baklagiller parçacıkları var ise, gözle görünmese de, böceklenme başlamış demektir. Bu ürünü almayınız, çünkü bu sefer evdeki böceksiz ürünleri de riske atmış olursunuz.


Saklama Koşulları

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Simit Tadında Mayasız Poğaça Tarifi

Simit Tadında Mayasız Bomba Poğaça FotoÄŸrafTarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
50 gr. yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı )
İÇİ İÇİN;

Tavada Balon Ekmekler

Tavada Balon Ekmekler FotoÄŸrafTarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
7 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

10 Mayıs 2018 Perşembe

Beze (Mereng)

yumurta beyazı beze arda nın mutfağı ile ilgili görsel sonucu

Beze (Mereng) Malzemeler: 6 adet yumurta beyazı 400 gr toz şeker 2-3 yemek kaşığı çikolata sos 2-3 yemek kaşığı vişne reçeli Hazırlanışı: Küçük bir sos tenceresinin içerisine yaklaşık iki parmak kadar su koyun ve düşük ısıda kaynamaya bırakın. Yumurta beyazlarını bir karıştırma kabının içerisine koyup, sos tenceresinin üzerine yerleştirin. Yumurtalarınızın taze olması mereng yaparken önemli bir püf noktadır. Karıştırma kabına koyduğunuz yumurta beyazlarını sürekli çırpmaya başlayın, ufak ufak kabarcıklar oluşmaya başladığında şekerinizi yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin.

21 Nisan 2018 Cumartesi

Yumurta Üzerindeki Kodlar Ne Anlama Geliyor?

Satın aldığınız yumurtaların bazılarının üzerinde çeşitli kodlar görüyor olmalısınız. Bazısında dedik ama aslında bu artık bir zorunluluk.
2017 sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla artık yumurta üreticileri, "yetiştirme metodu kodu"nu yumurtalara basmak zorunda. Aksi takdirde kod olmayan yumurtalar satılmayacak.
Peki nedir bu yetiştirme metodu kodu? Biz tüketici olarak bu anlamsız gibi görünen sayılardan ve harflerden ne anlamalı ve yumurtaları neye göre seçmeliyiz?

Yumurtanın kalitelisi nasıl anlaşılır?

gidahatti
Bu yeni uygulamaya göre yumurtaların üzerinde dört farklı üretim kodu bulunuyor. Bu kodlar yumurtanın alındığı tavuğun cinsi ve kalitesini anlatıyor aslında.

Lokanta usulü ezogelin çorbası


Lokanta usulü ezogelin çorbasının evdekinden farklı olmasının sebebi ne?

lokanta-usulu-ezogelin-corbasi-puf-noktalari
Gücünü kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten alan ezogelin çorbasını eğer dışarıda bir mekanda içiyorsanız tanelerinin daha az ağzınıza geldiğini, kıvamının daha yoğun olduğunu fark etmiş olmalısınız. Lezzetiyle de fark yaratan lokanta usulü ezogelin çorbasının kusursuz kıvamı ve lezzeti için lokanta mutfaklarında kullanılan bazı olmazsa olmaz püf noktaları var.

Yumurtanızın kıvamı

Yumurtanızın kıvamını belirlemek için bu dakikalarda pişirebilirsiniz



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Eve Sinen Balık Kokusundan Kurtulmak İçin Pratik Bilgiler

Balık avlama mevsimi açılır açılmaz tavada, mangalda, fırında ya da buğulama fark etmez; balığın her türünü yemeyi ve soframıza enfes mezeler ve salatalar eşliğinde konuk etmeyi çok seviyoruz.
Ama her ne kadar evde balık pişirmek ve yemek keyifli olsa da sonrasında eve sinen o geçmek bilmez balık kokusu bizi rahatsız ediyor. Hatta çoğu kişi sırf bu yüzden evde balık yapmaktan çekiniyor. Ancak doğru pratik bilgileri bildiğiniz takdirde balık pişirdikten sonra kolaylıkla eve sinen balık kokusundan kurtulabilir ve doyasıya balık yiyebilirsiniz.
Yani diyeceğimiz o ki koku yapacak diye balık pişirmekten ve yemekten çekinmeyin. Bu hayatta her şeyin bir çaresi var 

Balık kızarttıktan sonra bir tencereye sirke veya limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatın


Tavadaki kızgın yağa 4-5 dilim limon koyun

19 Mart 2018 Pazartesi

Acıbadem Kurabiyesi

acıbadem kurabiyesi
Acıbadem Kurabiyesi Malzemeleri ( 4 kişilik / 20 dakika )
200 gr. toz badem
250 gr. pudra şekeri
90 gr. un
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
3-4 damla acıbadem esansı
 
Sunum için Malzemeler
Pudra şekeri – kurabiyeleri bulamak için
Pudra şekeri – kurabiyeleri bulamak için
10-12 adet bütün badem – kabuksuz0-12 adet bütün badem – kabuksuz
Tüm malzemeyi karıştırın ve homojen bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Geniş bir kaba pudra şekeri ekleyin.
Bir kaşık yardımı ile harçtan bir kaşık alıp pudra şekerli kaba koyun.
İyice pudra şekerine bulayın.
Izgara telinin üzerine yağlı kâğıt yerleştirin.
Pudra şekerine bulanmış kurabiyeleri yağlı kâğıdın üzerine aralıklar bırakarak dizin.
Üzerlerine birer tane baden koyarak içine bastırın.
180 C önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Acıbadem Kurabiyesi*

6 Mart 2018 Salı

Kazaklar Evde Nasıl Temizlemeli?

Kazaklar Evde Nasıl Temizlemeli?kazaklar
  • Kazakları yıkarken; renk ve desen ayırt etmeksizin kazağı ters çevirmelisiniz. Böylece dış yüzeyini korumaya almış olursunuz.
  • Kazaklar kesinlikle yüksek ısılarda yıkanmamalıdır. Yüksek ısı kazağın yıpranmasına ve küçülmesine neden olur. Kazakların yıkama derecesi genelde 30 derece olmalı; leke varsa ve çok gerekiyorsa en fazla 40 dereceye çıkılmalıdır.
  • Kazakları ister elde ister makinede yıkarken; kesinlikle çamaşır suyu içerikli deterjanlardan uzak durulmalıdır. Son zamanlarda sık sık kullanılan sıvı deterjanlar uygun olabilir.

Yünlüler Nasıl Yıkanır


Yünlüler Nasıl Yıkanır

Kullanışı rahat ve temizliği hassas olan yünlüler nasıl yıkanır? Çekmiş yün kazak olayına son vermek için okumaya devam edin!

Önerimiz

Yün halınızdaki lekeler için 1 ölçek sirke ve 3 ölçek ılık su hazırlayıp yumuşak bir temizlik bezi yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Kış mevsiminde en çok tercih edilen kıyafet türüdür yünlüler. Kazaklar, atkılar bereler hem bizi sıcak tutarlar hem de şık görünürler. Peki kullanımı kadar temizliği de hassas olan yün kazak nasıl yıkanır? Bu konuda sizinle işinize yarayabilecek bilgiler paylaşmak istiyoruz.
  • İlk olarak hatırlamanız gereken, normal çamaşırlarınız için kullandığınız deterjanı yünlüler için kullanmamanız gerektiğidir. Deterjanın yapısı, hassas olan yünlülerin dokusuna zarar verir. Bu yüzden yünlüler için özel olarak üretilmiş hassas yapıdaki sıvı deterjanları tercih etmelisiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken ikinci nokta ise, evinizdeki suyun kireç oranıdır. Kireçli sular yünlü ve hassas çamaşırlarınızın sertleşmesine ve zarar görmesine sebep olur. Bunu engellemek için çamaşır makinenize yıkamadan kireç önleyici tabletlerden eklemeyi deneyebilirsiniz.
  • Yünlülerinizi çamaşır makinesinde yıkarken, en fazla 30 derece ve hassas/narin yıkama ayarında olması gerekmektedir.

21 Kasım 2017 Salı

Tahinli Cevizli Sarma

Görüntünün olası içeriği: tatlı ve yiyecekTahinli Cevizli Sarma
Malzemeler;
Hamuru için;
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz
7 su bardağı un
1 yemek kaşığı un – yoğurmak için
Arası için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Üzeri için;

Tahin Pekmezli Kek


Görüntünün olası içeriği: yiyecekTahin Pekmezli Kek
Malzemeler;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
½ su bardağı tahin
½ su bardağı üzüm pekmezi
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı süt
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
Hazırlanışı;
Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtayı toz şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine

10 Kasım 2017 Cuma

Balığın faydasını artıracak 6 önemli öneri

Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmada etkili rol oynuyor. Ancak uzmanlara göre, balığın sağlık etkisini artırmak için bazı noktalara özen göstermekte fayda var.

  • Sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, en yüksek faydayı sağlayabilmek için de doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini vurguluyor.

31 Ekim 2017 Salı

Kahvaltılık Börek Tadında Krep Tarifi



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Yapılışı Çok Kolay Olan Bu Krepi Muhakkak Denemelisiniz.