Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Şubat 2016 Cuma

Tavada Pratik Pizza


Dilediğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz, lezzetli ve hızlıca hazırlanan kolay pizza tarifi.Tavada Pratik Pizza

Malzeme Listesi

  • HAMUR İÇİN:
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1.5 çorba kaşığı sıvı yağ

Kolay İçli Köfte

Hem çok pratik hem de çok lezzetli kolay içli köfte tarifi.Kolay İçli Köfte

Malzeme Listesi

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • tuz
  • ....
  • İÇ MALZEMESİ İÇİN:
  • kıyma,1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • baharat
  • iri kıyılmış ceviz

Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik TarifiÖzellikle Gaziantep ile özdeşleşmiş hemen hemen her lokantada bulabileceğiniz enfes bir lezzeti evde de deneyebilir ve çok basit bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinize farklı bir lezzet tattırabilir veya hafta sonunda ailece yiyebileceğiniz bir yemek...

Malzeme Listesi

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy kuru soğan(isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • göz kararı fesleğen(isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kase üzme yoğurt(çok az su ile sulandırıp kıvamı açabilirsiniz)

Hazırlanışı

Adım 1

Patlıcanlara çatalla delikler açıp fırında yağlı kağıt serilmiş tepside

11 Şubat 2016 Perşembe

eBooks - Tutorials - Audio: The Southern Pantry Cookbook: 105 Recipes

eBooks - Tutorials - Audio: The Southern Pantry Cookbook: 105 Recipes:   The Southern Pantry Cookbook: 105 Recipes Already Hiding in Your Kitchen by Jennifer Chandler  Requirements: ePUB Reader 65.5 MB, 2014  O...

eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. Twitter bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.https://twitter.com/Mi_DeliMiDeli if you found dead link on my post.I will try to upload again as soon as

9 Şubat 2016 Salı

Kıymalı Cevizli Börek


Malzemeler;
Kıymalı harç için,
Zeytinyağı
1 adet soğan - yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ezilmiş
300 gr kıyma
1 tutam kimyon

23 Ocak 2016 Cumartesi

Bulgur Köftesi

Malzemeler;özgür Taygur'un fotoğrafı.
Köftesi için;
250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan – rende
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
7-8 dal maydanoz
1 avuç kuru reyhan
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası

Goralı Tarifi - Goralı Nasıl Yapılır?


Malzemeler;Emre Buket Yavru'nun fotoğrafı.
4 adet sosis
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Amerikan Salatası için;
2 adet havuç – küp doğranmış
2 adet patates – küp doğranmış
1 su bardağı bezelye – donuk
Mayonezi için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı hardal

Selanik Gevreği

Malzemeler;
5 yemek kaşığı terayağı – oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya

Yulaflı Kurabiye

Malzemeler;Ezgi Eylik'in fotoğrafı.
½ su bardağı badem – doğranmış
1.5 su bardağı yulaf
2 adet olgunlaşmış muz
1 tutam deniz tuzu
1 tatlı kaşığı tarçın

Mantı Börek Tarifi - Mantı Börek Nasıl Yapılır?

Mantı Börek Duygu Şenyıldız'ın fotoğrafı.
Malzemeler;
1 adet yufka
Zeytinyağı

Mercimek Salatası

Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek – haşlanmış
1 adet sarı dolmalık biber- küçük küp doğranmış

22 Ocak 2016 Cuma

Her Öğünde Organik Gıda mı?

Modern, endüstriyel tarımda ne yaptıysak; gıda daha hızlı yetişsin daha yağlı, daha ucuz, daha iri olsun diye yaptık. Ama kimse insanları, hayvanları ve ekolojik sistemi düşünmedi.

organik gıda
Yediğimiz yiyeceklerin ve beslenme alışkanlıklarımızın son 50 yılda ne kadar değiştiğinin farkında mısınız? Buna karşın marketlerde pazarlanan yiyeceklerin görsellerinde hala yemyeşil çiftlikler, gülen çiftçiler, ahşap çitler, dışarıda gezinen hayvanlar ve illa ki doğal yazısı bulunur. Aslında bunlar var olmayan bir fantezinin ya da geçmiş hatıraların görüntüleridir.

Süpermarkete girdiğinizde sizi binlerce çeşit ürün karşılar. Burada mevsim diye bir şey yoktur. Yılın her mevsimi domates bulabilirsiniz. Dünya’nın başka bir yerinde yeşil haliyle toplanmış ve etilen gazı ile olgunlaştırılmış!

Bir hayvanın hangi şartlarda yetiştirildiğini görmek istesek sizce ne olur?

fast food gıdaEt reyonlarında artık pek kemik göremezsiniz. Sizin için paketlenip hazırlanmış bu etlerin aslında nereden geldiğini, hayvanın hangi şartlarda yetiştirildiğini görmek istesek sizce ne olur?
Gıda sektöründeki firmalar renkli etiketlerin ve reklamların arkasında bir şeyler saklıyorlar. Gerçekte ne yediğimizi tam olarak açıklamıyorlar. Çünkü eğer bilirsek artık yemek istemeyebileceğimizden korkuyorlar.
Bir paket eti yiyecek zincirinde geriye doğru takip edersek bizi düşündüğümüzden farklı bir gerçek karşılar. Bu gerçek çiftlik değil bir fabrikadır. Bu et çiftçi ya da yetiştiricilerin çok da bir şey yapmasına gerek duyulmadan çok uluslu firmalar tarafından işlenir. Tabağımıza gelen et, işlenen hayvanların ve işçilerin kötü muamele gördüğü devasa üretim bantlarından gelir. Tohumdan süpermarkete kadar bütün gıda zincirini ele geçiren çok uluslu şirketler, gıdaları kasıtlı olarak bizden sakladıkları işlemlerle tehlikeli ama onlar için karlı hale getiriyorlar.
Tüm endüstriyel gıda sisteminin başlangıcı fast food restorantlarıdır. 1930’lu yıllarda Amerika’da yepyeni bir restorant biçimi ortaya çıktı. Adına ‘Drive-In’ dedikleri bu restorantlarda arabanızı park ettikten sonra sizinle ilgilenen garsona siparişinizi veriyor ve arabanızdan aşağıya inmeden yemeğiniz size kadar geliyordu.
tavuk gelişim gıdaMcDonald kardeşlerin çok başarılı bir Drive-In restorantları vardı. Bu başarıya karşın maliyetleri azaltmaya ve işleri basitleştirmeye çalıştılar. Sonunda restorant yönetimi için devrim sayılabilecek bir fikir geliştirdiler. Aslında basitçe ifade etmek gerekirse, restorant mutfağına fabrika sistemi getirdiler. Her işçiyi sadece bir işi yapması için eğittiler. Tüm gün tekrar tekrar aynı işi yapan işçiler aslında yerleri daha kolay doldurulabilir ve ucuza çalıştırılabilir hale gelmiş oldular.
McDonald’s restorantlarında yiyecekler ucuz ve lezzetliydi. İşte bu McDonald’sın fast food restorantlarına müthiş bir başarı getirdi. Tekdüzeliğin hakim olduğu sistem, tüm istenmeyen sonuçlarına rağmen uygulandı. McDonald’s Amerika’nın en büyük kıyma alıcısı olduğunda ve her yerde tamamıyla aynı lezzette hamburger satmak isteyince kıyma üretiminin biçimini değiştirdiler. McDonald’s şirketi patates, domuz eti, tavuk, domates, marul ve hatta elmanın en büyük alıcısı durumuna geldi.
McDonald’s gibi şirketler büyük tedarikçilerle çalışmak isterler. Tedarikçiler büyüdükçe tüm gıda sistemini kontrol eden firmalar haline geldiler. Kendi içlerinde de büyümenin getirdiği zorluklarla başa çıkmak ve McDonald’s gibi firmaların ihtiyaçlarına yetişmek için sistemler geliştirdiler. Amerika’da 1970 yılında en büyük 5 sığır eti firması, sığır eti pazarının %25’ine hakimken, bugün ilk 4 büyük firma %80’ine hakim durumda. Bunun sonucu siz fast food restorantında hiçbir şey yemeseniz bile yediğiniz etin bu sistem tarafından üretiliyor olmasıdır.
Tüm insanlık tarihi boyunca Dünya’da bu kadar büyük ve güçlü gıda şirketleri olmamıştı. Amerika’daki Tyson şirketi gelmiş geçmiş en büyük et firmasıdır. Tyson şirketinin yaptığı, piliç yetiştirme biçimini endüstride kökten değiştirmek oldu. Şimdi piliçler, 50 yıl öncesine göre yarı zamanda yetişkin hale getiriliyor ve eskiye göre iki kat büyüklükte tavuklar elde ediliyor. Ayrıca insanlar tavuğun beyaz etini çok sevince, onlar da tavuğu geniş göğüslü

19 Aralık 2015 Cumartesi

Pırasalı Midye Börek



Pırasalı Midye Börek
Malzemeler
6 adet yufka
İç harcı için; pırasa, zeytinyağ, tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve kuş üzümü
Yufkaları ıslatmak için; süt, sıvıyağ ve bir adet yumurta
 Yapılışı
Öncelikle iç harcı hazırlayıp ılıtın. Bunun için tencereye zeytinyağını koyun ve yıkayıp doğradığınız pırasaları ekleyip kavurun. Pırasalar yumuşayınca içine baharatlarını koyup ocağın altını kapatın ve kuş üzümlerini ilave

17 Aralık 2015 Perşembe

Acılı Ezme

Malzemeler;
3 adet domates
1 adet kuru soğan
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı sumak
1 tutam kimyon
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı;
Tüm sebzeleri çok küçük küpler olacak halde doğrayın. Bir kasede geri kalan tüm malzemelerle birleştirip servis edin. 


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Kuşbaşılı - Kaşarlı Gözleme

Malzemeler;
300 gr dana kuşbaşı et
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
200 gr kaşar peyniri – rende
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı 

Yufkayı ıslatmak için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su

Hazırlanışı;
Etleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, kızgın tavaya az zeytinyağı ekleyip, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Ara ara su ekleyip et tamamen pişinceye kadar pişirin.
Yufkalardan birisini tezgaha serin, zeytinyağı ve suyu karıştırıp, fırçayla yufkaya sürün, ortasına kavurduğunuz etin yarısını ve kaşarın yarısını serpiştirin. Zarf şeklinde kapatın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın.
Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin ve gözlemenizin her iki tarafını da çevirerek pişirip, servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Islak Kek

Malzemeler;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
1 su bardağı kırık fındık
Sosu için;
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao


Hazırlanışı;
Keki için, şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip,

Kolay Su Böreği Tarifi

Malzemeler;
3 adet yufka
½ paket kelebek makarna
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için;
250 gr beyaz peynir
9-10 dal maydanoz
Sıvı harç için;
1 adet yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı soda
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı; Kaynayan tuzlu suda makarnaları haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün ve iki yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın, kenara alın.Peynirleri rendeleyin ve ince ince

Fırın Dürüm Tarifi

Malzemeler;
10 adet küçük lavaş ekmeği
2 adet tavukgöğsü – küçük küp doğranmış
1 avuç jalapeno turşusu
1-1,5 su bardağı Meksika fasulyesi
1 avuç mısır
2-3 adet domates
5-6 dal kişniş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sosu için;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
Üzeri için;
1 avuç kaşar peyniri – rende
1 avuç cheddar peyniri - rende
Fadime Aydın'ın fotoğrafı.Fadime Aydın'ın fotoğrafı.Hazırlanışı;
Sosu için, sos tavasına zeytinyağını ilave edin. Isınınca unu ve baharatları ilave edip kavurun. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyin. Sos kıvam alıncaya kadar pişirip, kenara alın.

Zeytinli Açma Tarifi

Malzemeler;
600 gr un
250 ml su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr tereyağı – eritilmiş
İçi için;
50 gr zeytin ezmesi

Çatal - Çatal Tarifi

Malzemeler;
125 gram tereyağı - eritilmiş
150 gram sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un – 500 gr
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı;
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi bir kapta çırpın.
Mahlep, kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta harmanlayın.