Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kandil simidi tarifi

kandi-simidi-tarifi1
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket margarin, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, Kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı mahlep, Alabildiği kadar un, 1 yumurta akı, çörekotu ve
susam.
Yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Küçük simitler

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Adım adım zeytinyağlı yaprak sarma tarifi.. 5-6 kişilik
30 dakika
İçi: Tencerede 10-15 dakika kısık ateşte
Sarması: 40-45 dakika kısık ateşte

Malzemeler

İç hazırlığı:

Soğan (4 adet orta boy),
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı),
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı),
Karabiber (2 çay kaşığı),
Yenibahar (1 tatlı kaşığı),
Kuru nane (2 çorba kaşığı),
Şeker (1 çorba kaşığı),
Tuz ( 1 çorba kaşığı),
Su (1 su bardağı sıcak su),
Toz ya da ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın, tercihe göre)
Pirinç (2 su bardağı)
Sarma için:
Yaprak (18 adet orta boy),
Havuç (1 adet dilimlenmiş),
Soğan (Orta boy yarım),
Limon (Yarım kabuğu soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş),
Sıvı ya da zeytinyağı (1 çay bardağı)

Kabak Çiçeği Dolması

Biliyorsunuz ki, Kabak Çiçeği Dolması Ege bölgesine ait lezzetli bir yemektir.

5 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 8-10 dakika

Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet),
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (1.5 bardak sıcak su) 

Çilekli milföy pasta



cilekli-milfoy
Malzemeler
½ paket milföy
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Milföyü buzluktan çıkarıp çözülmesi için 15 dakika bekleyin.

Mısırlı pilav


misirli-pilav
Malzemeler
1 çorba kasesi pirinç
1,5 çorba kasesi su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Çökertme kebabı


cokertme-kebabi
Malzemeler
1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için
Sıvı yağ
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.

Sütlü ıspanak çorbası


ispanak-corbasi1
Malzemeler
250 gr ıspanak
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 yumurta sarısı
¼ limonun suyu
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıtır ekmek
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp temizleyin. Suyunu iyice süzdürüp incecik doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın.

Yemek tarifleri ve iftar menüleri

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (21. gün)
Mantılı çorba
 1 kase mantı, 1 kase haşlanmış nohut, 1 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, pul biber, nane, zeytinyağı, tuz, su.

Unu, biraz zeytinyağını ve tereyağını tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk et suyuyla karıştırarak kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz. Nohutu ve mantıyı koyuyoruz. Tuzunu da atarak pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabiliriz. Çorbamız tamamen pişince pul biber ve nane dökerek servis ediyoruz.
İzmir köfte
500 gr kıyma, 1 soğan, 1 tutam maydanoz, 1 yumurta, galeta unu, tuz, karabiber. SOSU İÇİN: 1

7 Temmuz 2015 Salı

Şeftali, yaz sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden biri.

 Tadı ve kendine has kokusu ile bizi kendine çeken bu meyvenin sağlık açısından da birçok faydası var.
Şeftalinin 100 gramı sadece 39 kalori içerir. 1 orta boy şeftali yaklaşık 70 kaloridir. Diyetlerde 1 adet şeftali 1 porsiyon meyve yerine geçer.
Gün boyunca hava, su ve diğer çevresel faktörler nedeniyle ve yediklerimiz/içtiklerimiz sebebi ile vücudumuzda oluşan sağlığımız açısından zararlı ve yaşlanmayı hızlandırıcı serbest radikallerin bedenimizden atılmasına yardımcıdır. Besinlerin antioksidan içeriklerine göre verilmiş puanlama olan ORAC değeri yarım şeftali için 1814’tür. Zeaksantin, lutein ve beta-kriptoksantin

20 Haziran 2015 Cumartesi

Karıncaları uzaklaştırın..


Havalar ısınmadan doğa kendini yeniledi ve karıncalar her yerde gezmeye başladı.
ilaç kullanıp onları öldürmek yerine doğal yöntemlerle onları uzaklaştırmayı tercih ediyorum.
Kapı ve cam önleri yada karıncaların bulunduğu yere yarım limonu dörde bölüp ortasına bir tatlı kaşığı kuru nane koyarsanız karıncalar o bölgeye bir daha gelmez.

Bir süre sonra kuruyan kabuğun yerine yenisini koyarak devamlılık sağlayabilirsiniz.
Bu bilgiyi okuduysanız lütfen paylaşalım başkalarının da okumasını sağlayalım
Kendin Yap - DIY - El işi - El Yapımı'nın fotoğrafı.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler** karınca savar

18 Haziran 2015 Perşembe

Ramazan sofralarının baş tacı hurmanın faydaları

hurmanin-faydalari
Özellikle Ramazan ayında sofraların baştacı olan hurmanın faydalarını içeren haberimizi Ramazan ayının yaklaştığı günlerde bilmekte yarar var. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceği ortaya konulmuştur. İşte hafızaya iyi gelen, antioksidan kaynağı olan, damar sertliği, kolesterole, tansiyona kadar bir çok hastalığa şifa olan hurmanın faydaları...

İftar menüsü '' iftara ne pişirsem?''

iftar-yemekleri
Akşam saatlerine doğru iftara ne pişirsem? sorusu da kadınların kafasını meşgul eden konulardan. Ramazan ayı boyunca sizlere alternatif olabilecek iftar menülerini haberimizden bulabilirsiniz. Her güne bir

16 Haziran 2015 Salı

eBooks - Tutorials - Audio: Muffins: Everyday Best Book for Cooking

eBooks - Tutorials - Audio: Muffins: Everyday Best Book for Cooking:   Muffins: Everyday Best Book for Cooking: Quick, Easy and Delicious Muffins, Simple, Healthy and basic Muffin, Sweet and Savory Muffin Rec...



Image 





 eBooks - Tutorials - Audio Bedava İndir Free DownloadKırık Linkleri @Mi_DeliMiDeli hs. bildirirseniz kısa sürede yenilenecektir.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?

Türkiye'nin Ezber Bozan Haber Gazetesi: Yemek pişirme becerisi ne zaman başladı?: Yeni bir araştırma şempanzelerin yemek pişirmek için gereken aklî yeteneklerin çoğuna sahip olduğunu ortaya koydu. Bu da besin...





Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri - - - - facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine

21 Mayıs 2015 Perşembe

Çorbalar > Mercimek Çorbası


mercimek-corbasi-tarifi
03 Nisan 2013 tarihinde eklendi

Malzemeler:

- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 7 su bardağı su
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tablet tavuk suyu kalıbı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

Ayvalık Tostu Tarifi


Malzemeler :
  • Ayvalık tost ekmeği
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Yeşil biber
  • Domates
  • Tereyağı
Hazırlanışı :

Kahvaltılıklar > Kroq Mösyö – Sandviç (Çıtır Tost)


Kroq Mösyö - Sandviç
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi

Kroq Mösyö - SandviçMalzemeler:

Tost ekmeği
Dana jambon
Kaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )
Yumurta
Süt
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Kahvaltılıklar > Domates Dolması



Domates DolmasıMalzemeler:

Domates
Beyaz Peynir
Nane
Kekik
Pulbiber
Maydonoz

Yapılışı:

Kahvaltılıklar > Sosisli Omlet



Sosisli Omlet

Sosisli OmletMalzemeler:

2 adet orta boy sosis
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 komposto kaşığı soğan suyu
2 adet çarliston biber
6 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tuz

Yapılışı:

Kabaklı Omlet




Kabaklı OmletMalzemeler:

1 çay bardağı küçük boy kabak
1 adet küçük boy domates
1 adet taze soğan
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 fincan süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: