Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Kasım 2021 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

MALZEMELER
1.buçuk su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı un
1 adet orta boy soğan
sıvı yağ
tuz
2 litre Kaynamış su(biraz sıcak suyu fazla bulundurun daha sonra ekleme gereği duyulabilir)
1 çay kaşığı zerdeçal ocaktan inmeye yakın ekleyin müthiş rengi veren baharat



YAPILIŞI

15 Kasım 2021 Pazartesi

PANİ PURİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

yarım bardak soda
1 bardak irmik
2 yemek kaşığı un az tuz
bir çay kaşığı kabartma tozu(mastersef)  pişi şekli yapılıp bol yağda kızart,
Kaşık yada bıçak yardımı ile üzerlerinden delip içini istediğiniz malzeme ile dolgu yapabilirsiniz.


HAMUR İÇİN MALZEMELER

1. İrmik

Batırık Tarifi İç Anadolu Yemekleri

Batırık



Batırık Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ince bulgur
  • 100 ml ılık su
  • 70 gr tahin

10 Kasım 2021 Çarşamba

10 dakikada akşam yemeğinde nasıl ekmek yaparım! Mayasız ekmek! # 84

10 dakikada akşam yemeğinde nasıl ekmek yaparım! Mayasız ekmek - çok hızlı ve kolay bir tarif! Videomda hızlı ve kolay bir şekilde 5 dakika içinde nasıl ekmek yapılacağını izleyin. Tavada ekmek için çok kolay ve lezzetli bir tarif. Tadına tuz ekleyebilirsiniz. Ekmek reçel veya ana yemekle yenebilir veya sandviç yapabilirsiniz! Tarif ve hazırlık: buğday unu 400 gram. 10 gr kabartma tozu. 250 ml hayvan veya bitki sütü. 40 gram ayçiçek yağı. kuru, yapışmaz bir tavada her iki tarafta 5 dakika pişirin. tadı tuz. çok basit ve kolay tarif, bu ekmek dilediğiniz gibi peynir veya reçel ile yenebilir)

Yoğurma yok! Hazırlanmak için sadece 2 Dakikaya ihtiyacınız var | Kahvaltılık

İnanılmaz Kolay❗ Yoğurmasız 2 Dakikada Hamur Yapma❕ Süper Kabarık Sütlü çörekler 🍞Malzemeler 230g/0.95bardak Ilık süt 4g/0.5 yemek kaşığı Anında maya 38g/3 yemek kaşığı pudra şekeri

26 Ekim 2021 Salı

Sebze Yemeklerini daha lezzetli yapmanız için püs noktaları

Sebze Yemeklerini Çok Daha Lezzetli Hazırlamanın Pek Bilinmeyen Püf Noktaları

Herkes yemek yapabilir ama lezzetli yemek bundan çok daha fazlasını ifade eder. Sözlük yazarı "hidrofobik suaygiri", basit değişikliklerle yemeklerinizi çok daha lezzetli hazırlayabileceğiniz etkili tavsiyeleri paylaşmış.
Sebze Yemeklerini Çok Daha Lezzetli Hazırlamanın Pek Bilinmeyen Püf Noktaları

öncelikle şu sıralamayı unutmuyoruz

1- tencerenin dibini kaplayacak kadar sıvı yağı kızdır

2- içerisine önce ezdiğin sarımsağı sonra brunoise doğradığın soğanı ilave et. kavur.

3- ardından iki yemek kaşığı salçayı ilave et ve kavur. 

Simit kelimesi nereden geliyor?

Yüzyıllardır Sabahların Vazgeçilmezi Olan Simidin Tarihçesi

Simit kelimesi nereden geliyor? Günümüzde bildiğimiz formdaki simit ne zamandan beri yapılıyor? İşte simidin tarihine dair bilgiler.
Yüzyıllardır Sabahların Vazgeçilmezi Olan Simidin Tarihçesi

''simiaaaattttt, simitçi geldi, taze taze geldi'' bağırışları herkesin kulağına en az bir kere çalınmıştır. herkesin