Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Ekim 2016 Salı

Aşure Faydaları - Aşure Nasıl Yapılır?-Aşure Tarifi

 
Aşure Faydaları saymakla bitmiyor ;

Geleneksel olarak Muharrem ayında Anadolu'nun hemen her yerinde kaynatılan aşure, içinde bulunduğumuz kış aylarında enerji veriyor, vücut direncini artırıyor.

En az 15 farklı besinin karışımı ile hazırlanan, içinde çok önemli kaynakları barındıran aşurede kuru baklagil ve

23 Eylül 2016 Cuma

Mayalı Hamurla Pataesli Kol Böreği

Bu börek Mayalı hamurla yapılan çok yumuşak ve lezzetli bir börek bir diğer adı Mayalı Hamurla Pataesli Kol Böreğidir bu böreğin en büyük özelliği hazırladıktan sonra pişirmeden derindondurucuya atabilirsiniz ister misafirinize ister kendinize 2 saat önceden çıkarın tamamen eridikten sonra yumurtanın sarısını sürün ve pişirin emin olun o kadar güzel oluyor ki üzeri aynı milföy gibi kabarıyor içide yumuşacık ve bütün katları belli oluyor şimdi gelin

22 Eylül 2016 Perşembe

Pastane Pizzası (Resimli Anlatım)

Pastane Pizzası (Resimli Anlatım)
Malzemeler Hamur için:
1 bardak az sıcak süt
1 bardak az sıcak su
1 paket yaş maya

18 Eylül 2016 Pazar

Lahmacun (Hazır Yufka İle)

Bebek Lahmacun (Hazır Yufka İle)
Malzemeler
150-200 gr dana kıyma
1 rendelenmiş domates

9 Eylül 2016 Cuma

Kışlık Menemen Tarifi İçin Malzemeler

10 kg domates,
1 kg yeşil biber,
1 su bardağı sıvı yağ,
3 yemek kaşığı kaya tuzu.
Kışlık Menemen Tarifi



Kışlık Menemen Yapılışı

Yeşil biberler yıkanıp istenilen boyutta doğranır ve sıvı yağ da rengi dönünceye kadar kavrulur.

Kolay Tatlı

MALZEMESİ: 3 Tane yumurta, 3 kahve fincanı şeker, 4 kahve fincanı yoğurt, 7 kahve fincanı elenmiş un, 1 pk vanilya, 1 tk kaşığı

8 Eylül 2016 Perşembe