Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2012 Çarşamba

Tahinli Nohut - Oktay Usta

Tahinli Nohut - Oktay Usta



TAHİNLİ NOHUT:
2 su b. nohut
3 çorba k. tahin
3 diş sarımsak

Çeşitli Soslar

Soslar

BOLONEZ SOS
MALZEMELER ; 1 LİTRE
100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması
20 gram rendelenmiş soğan 1 Diş ince kıyılmış sarımsak
400 gram rendelenmiş domates 4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber
½ Çorba kaşığı tuz 1 Adet defne yaprağı
45 ml Domates sosu

Yelkenli Patates Salatası tarifi - Oktay Usta

Malzemeler :

* 5 Patates
2 Havuç
1 Kase Kornişon Turşu
1 Tutam Maydanoz
1 Limon
Kaşar Peyniri
Zeytinyağı
Tuz


Salatalar - Brüksel Lahanası Salatası

Brüksel Lahanası Salatası




Malzemeler:

İtalyan Soslu Erişte

Malzeme:
• 1 bardak zeytinyağı
• 2 çorca kaşığı beyaz şarap
• 10 diş sarımsak, kıyılmış
• 1 bardak taze ıspanak, ince kıyılmış
• 450 gr. erişte, haşlanmış

Hazırlama:
Zeytinyağını ve şarabı tencerede ısıtın. Sarımsakları ek*leyip 5 dakika kavurun. Kanşıma ıspanakları ekleyip yumu*şayıncaya kadar pişirin. Ispanaklı sosu eriştenin üzerine döküp servis ediniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

Börülce Piyazı

Malzemeler
1 su bardağı börülce
1 büyük baş soğan

Turşulu Nar Ekşili Kisir

Turşulu Nar Ekşili Kisir..







Kaç Kişilik : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika

.
Malzemeler



  • 2 Su bardağı köftelik bulgur

  • 1,5 Yemek kaşığı acı biber salçası

  • 2 Adet domates

  • 1 Çay bardağı sıvı yağ ( arzu eden yağ miktarını artırabilir)