Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Kasım 2023 Pazartesi

Mantar nasıl doğranır?


Mutfakta çok sık tükettiğimiz mantar lezzetli ve güzel yemekler hazırlamak için göz önünde bulundurulması gereken besinlerden.

Bol miktarda potasyum içeren mantarı pişirmeye hazırlarken su dolu bir kabın içerisinde bekletmeyin. Islak bezle silerek temizlediğiniz mantarların dış yüzeyini soyup doğradıktan sonra salata, çorba ve kavurmalarınızda kullanabilirsiniz.

10 Ekim 2023 Salı

Kuşgözü Lahmacun Tarifi

Kuşgözü Lahmacun



Hamuru için Malzemeler
2,5 su bardağı un
10 gr. yaş maya
1 su bardağı su – oda sıcaklığında
1 çay kaşığı toz şeker

17 Ağustos 2023 Perşembe

Kandil Simidi

Kandil Simidi 


Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

14 Ağustos 2023 Pazartesi

Kapya Biberli Kışlık Domates Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

Kapya Biberli Kışlık Domates Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo sosluk armut domates
  • 2 kilo kapya biber
  • 2-3 yemek kaşığı tuz

23 Temmuz 2023 Pazar

Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

  • Kömbe baharatı nedir, nasıl yapılır?

kombe-gif-400son

Kömbe baharatının bazı karışımlarının içerisinde 9, bazılarının içerisinde ise 7 farklı baharatlar bulunuyor. Özel günlerde bolca yapılan kömbenin hamuruna bu baharat karışımı çıkıyor. Ortaya misler gibi kokan kurabiyeler çıkıyor. Uzunca bir süre de dayanıyor. Baharatların miktarları birbiriyle doğru bir şekilde orantılı olduğu için birinin tadı diğerinden daha baskın olmuyor.

thepioneerwoman.com


Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın. 1 adet yumurtayı, kalan ayçiçek yağını ve sütü geniş bir kaseye alın.
    sodali-borek1
  2. Yumurtayı, yağı ve sütü güzelce çırpın.