Mutfakların gözde aromatik bitkileri arasında yer alan nane, dereotu ve maydanoz gibi taze otlar oldukça faydalı ve lezzetlidir. Ancak yapıları gereği fazla dayanıklı değillerdir. Bu sebeple taze otların lezzetini ve besin öğelerini kısacası tazeliğini korumak için bazı kolay yöntemler uygulanabilir. Aromatik ot ve yeşilliklerin tazeliğini günlerce koruyacak etkili uygulamalar için yazının devamına göz atabilirsiniz.
Doğadan Sofraya: Taze Otların Mükemmel Saklama Yöntemleri
Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez parçalarından olan çeşitli ot ve yeşilliklerin faydalarından verimli bir şekilde yararlanmak için tazeliklerini yitirmemiş olmaları gerekir. Mutfaklarımızın önemli besin ürünlerinin bir kısmını oluşturan bu lezzetli ve sağlıklı yeşillik çeşitlerinin cilt sağlığından kalp sağlığına, bağışıklık sisteminden kanserle mücadeleye kadar sayısız faydası bulunur. Sağlığı desteklerken bir yandan da yemeklere lezzet katan bu özel besinlerin mutlaka organik ve işlem görmemiş olması gerekir. Tabi ki tüm bunların yanı sıra taze ot ve yeşilliklerin içerdiği besin öğelerini kaybetmemeleri için iyi bir şekilde muhafaza edilmesi önemlidir. Doğanın sunduğu önemli besin kaynaklarından olan taze ot ve yeşilliklerin uzun süre taze tutmanın sırları ise şöyle:
Maydanoz
Aromatik otlardan biri olan maydanoz mutfakların en sevilen ve sıkça kullanılan besin kaynaklarından biridir. Mükemmel aromasıyla pek çok yemeğe lezzet katan maydanoz,