Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Eylül 2024 Perşembe

Çikolatalı Rulo Pasta


Çikolatalı Rulo Pasta için

Malzemeler

Keki için

  • 5 yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Çikolata kreması için

  • 100 ml krema
  • 150 g beyaz çikolata

Üzeri için

  • Kakao
Çikolatalı Rulo Pasta

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak kreması için, krema ve çikolatayı bir sos tenceresine alın. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Çikolatalar eridiğinde karışımı ocaktan alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Ilınan kremayı buzdolabına alıp soğutun.
  3. Daha sonra yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alarak şeker tamamen eriyene kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  4. İçerisine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  5. Hazırladığınız kek harcını, yağlı kağıt üzerine bir spatula yardımıyla yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra temiz bir mutfak bezinin üzerine alın. Bezle rulo şeklinde sarın.
  7. Soğuduktan sonra keki açıp üzerine soğuyan kremayı yayın. Tekrar rulo şeklinde sarıp 1-2 saat dinlendirin. Üzerine kakao serpin. Şimdiden afiyet olsun.
  1. Frambuaz ve karamel soslarını pastanın üzerinde gezdirerek daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
  2. Pastanızı doğum günü veya yıl dönümü gibi özel günler için hazırlıyorsanız, üst kısmına renkli şekerler ile yazı yazabilirsiniz.

Çikolatalı Rulo Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Rulo pasta hazırlamadan önce tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Özellikle keki hazırlamak için yumurtalar taze ve oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Un ve katı malzemeler iç içe eklenip elenmelidir. Burada amaç malzemelerin eşit dağılması ve unun elenmesi ile kabarmayı sağlamaktır. 
  3. Yumurta sarısı ve beyazı karışmayacak şekilde ayrılmalıdır. Yumurta akı iyice kabarıncaya dek çırpılmalıdır. Bu işlem kekin yapısının daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Yumurta kabartılırken içerisine bir tutam tuz atılması kabarmayı hızlandıracaktır. 
  4. Rulo pasta yapımında karbonat kullanmanız kabarmayı hızlandıracaktır. Karbonat kabartma tozuna göre daha fazla asit içermekte ve kekin yapısını dengelemektedir.
  5. Kek hamuru boza kıvamında olmalı ve önceden ısıtılmış fırında yağlanmış ve unlanmış pişirme kabında pişirilmelidir. Pişirmeye başlamadan önce kek hamurunu sallayarak dengeli dağılım yapabilirsiniz. 
  6. Pandispanya diğer keklere nazaran daha çabuk pişmektedir. Pişirme süresine dikkat edilmelidir. Pişme kurdan yardımı ile kontrol edilebilir.
  7. Aynı zamanda rulo yapılırken kekin tamamen soğumamasına dikkat edilmelidir. Tamamen soğuyan hamurda kırılmalar meydana gelebilmektedir.  

1 Porsiyon Çikolatalı Rulo Pasta Kaç Kaloridir?100 gramlık bir porsiyon çikolatalı pasta, yaklaşık 385 kaloridir. Düşük kalorili bir tatlı arıyorsanız, kalorisi 260 olan ve doğal malzemelerle hazırlanan muzlu rulo pasta tarifini de deneyebilirsin

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Çikolatalı Rulo Pasta*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı