Malzemeler
Hamur için:
- 1 kg çavdar unu
- 600 gram buğday unu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker (veya hurma özü vs.)
- 1 paket(10 g) instant maya
- 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 5-5,5 su bardağı ılık su (kontrollü şekilde azar azar ekleyerek kıvama göre ayarlayın)
Peynirli iç için:
- 1 kase beyaz peynir
- 3 dal maydanoz
- 3 dal dereotu
Yeşillikleri ince doğrayın ve çatalla ezdiğiniz peynir ile karıştırın.
Simit için( 2 adet):
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Susam
Bir yemek tabağında su ve pekmezi iyice karıştırın. Başka bir yemek tabağına da bolca susam koyun.