Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Mart 2022 Salı

Tekrar Isıtılması Zehirlenmeye Yol Açan Yiyecekler

Özellikle de anneler bir gün öncesinde fazla yemek yaptıkları zaman bunları çöpe atmak yerine ağzı kapalı kaplarda muhafaza etmeyi tercih ederler. Bazı yiyecekler için bu hiçbir şekilde sorun teşkil etmez. Ancak bazı yiyeceklerin tekrardan ısıtılarak tüketilmesi ise ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Etli ve tavuklu yemekler, etler, yumurtalar üzerinde kolaylıkla bakteri üreyebilen yiyecekler arasında yer alıyor. Bundan dolayı da kişilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü besin zehirlenmesi tahmin edilenden çok daha ciddi bir konu. Dolayısıyla herkesin bu konuda dikkatli olmasında fayda var.


 

Yemekleri Saklarken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

 Pişirilmiş olan yemeklerin 2 saatten uzun süre oda sıcaklığında kalmaması gerekiyor. Çünkü

15 Şubat 2022 Salı

Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Nasıl değerlendirilir

Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı,

14 Şubat 2022 Pazartesi

Fırında içi yumuşak dişi çitir çitir Patates- Fırında Patates




Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Fırında içi yumuşak dişi çitir çitir Patates*Fırında Patates

12 Şubat 2022 Cumartesi

Ev Yapımı Karamel Sos (Nişastasız ve Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şekeri yanmaz tavaya koyarak önce orta ateşte şeker alttan erimeye başlayınca da kısık ateşte eritiyoruz

  2. Hiç karıştırmadan, (yani kaşık, spatula vs. kullanmadan, kullanırsanız şeker karıştırınca topaklanır, topakların içi şeker kalır, eriyip karamelize olması daha uzun sürer )

29 Ocak 2022 Cumartesi

Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamsi Buğulama Tarifi Püf Noktaları

Balık alırken mutlaka balığın gözlerinin canlı, parlak ve saydam olmasına dikkat edin. Hamsiye dokunduğunuzda kuyruk kısmının sert olması, parmakla baskı uyguladığınızda çukur meydana gelmemesi gerekir. Hamsilerin lezzetini artırmak için, temizledikten sonra tuzlayıp 20 dakika dolapta bekletebilirsiniz.





Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
























Hamsi Buğulama Tarifi Malzemeleri

19 Ocak 2022 Çarşamba

Şerbetli Tatlı Yaparken Yaptığımız Hatalar

Biz tatlı yemeden sofradan kalkamayan, gelen misafirlere tatlı ikram etmeden rahat edemeyen bir milletiz. Ama şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım: Sütlü tatlıları çok sevsek de şerbetli tatlıların gönlümüzdeki yeri çok daha ayrı. Bir baklavaya, bir künefeye hangimiz hayır diyebiliyoruz ki?

Türk mutfağının olmazsa olmazı şerbetli tatlıların evde yapılanları ise çok daha makbul. Ancak bu emek ve sabır gerektiren canım şerbetli tatlıları mutfakta hazırlarken sık sık yapılan öyle hatalar var ki onların hakkını bazen tam verememize sebep oluyor.

Önümüz de bayramken, baklavalar açılmayı beklerken bu hatalardan ders çıkarma ve bir daha yapmama vaktidir şimdi.

Elinizin tadı bol olsun!

Baklava gibi tatlıların hamurunu yeterince dinlendirmiyor, onun kalın ve zor açılır olmasına sebep oluyorsunuz

Dedik ya şerbetli tatlılar emek ve sabır işi. Hele özellikle ev baklavası gibi tatlılar yapmak için mutfağa girdiyseniz onların hamurunu en az 4-5 saat önceden hazırlamalı, üzerini nemli bezle

17 Ocak 2022 Pazartesi

Avokadonun tadı - Avokado yemenin 21 lezzetli yolu

Yemeklerinizi besin açısından zenginleştirmenin en güzel yolu bir parça avokado eklemek olabilir. Sadece çeyrek (30 gram) avokado iyi bir lif, yağ ve protein sağlar. Çünkü avokado kalp sağlığına, kilo kontrolüne ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olabilir.


Sizler için avokado yemenin 21 ilginç yöntemini derledik:

1. Terbiyeleme

Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.