Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

24 Ekim 2015 Cumartesi

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı


Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı

Yemeği içecekle aynı anda bitirmek bir sanattır ve incelik gerektirir. Ayrıca matematiğinizin de iyi olması lazım.

Yemeğiniz içeceksiz kalsa kuru kuru yemek zorundasınızdır, içeceğiniz sona kalsa içesiniz gelmez. İçecekle yemeği aynı zamanda bitirmek zor bir uğraştır ama başarılı olduğunuzda da keyfinden geçilmez. Ne son lokmanız kuru kalır ne de ağzınızda kalan son tat içeceğinizinki olur.

Yemeği içecekle aynı anda bitirme sanatı-1

Bu sanatı icra ederken en önemli şey porsiyon. Yemeğinizin miktarını ve içeceğinizin miktarını iyice analiz etmeli ve yemeğinizi ona göre yemelisiniz. Örneğin yemeğiniz içeceğinize göre daha fazla ise lokmalarınızı daha bol tutmalı ve

22 Ekim 2015 Perşembe

Fırında Dilimlenmiş Patates

Dilimlenmiş Patates Tarifi

MALZEMELER
    fırında patates
  • 1,5 kilo patates. 
  • 4 diş sarımsak. 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı. 
  • Yarım çay kaşığı kekik. 
  • Yarım çAy kaşığı kimyon. 
  • Yarım çay kaşığı pul biber. 
  • Yarım çay kaşığı tuz. 
  • Yarım çay kaşığı karabiber.
HAZIRLANIŞI
  1. Patatesler güzelce yıkanıp tepsiye dizilir. Tepside düz durması için alt kısmından kesilir. Yüzeyinden bıçakla dibe inmeyecek şekilde kesikler atılır.  

İçli Patates Tarifi



MALZEMELER
  • 1 bardak ince bulgur
  • 5 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
İç Harcı;
    2 nisan bursa
  • 3 kuru soğan
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
  1. Soğanlar küçük küçük doğranıp sıvı yağda kavrulur. Rengi dönünce kıyması konur. Kıymanın da rengi dönünce tuzu, kimyonu, kırmızı biberi ve nanesi atılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  2. Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Şişen bulgurun üzerine rendelenen patatesler

Evde Simit Tarifi

SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

- 6 su bardağı un. 
- 1 paket kuru maya. 
- 1 bardak su. 
- 1,5 su bardağı süt. 
- 1 adet yumurta. 
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ. 
- yarım su bardağı pekmez. 
- 2 su bardağı kavrulmuş susam.
- 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Kuru maya ilave edilir. Sütü, sıvı yağı ve ılık suyu eklenir. Yumurtası kırılır ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Nemli bezle örtülüp dinlendirilmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Elde yuvarlanarak uzun ince şeritler elde edilir. Oluşan şerit kendi etrafında çevrilerek 2 ucundan birleştirilip simit şekli verilir. Bu şekilde 5-10 dakika kadar tekrar mayalandırılır. Su ile

SEBZELİ BÖREK Tarifi

SEBZELİ BÖREK
MALZEMELER
    nurselin mutfagi 9 haziran cay saati
  • - 4 adet kabak. 
  • - 3 adet havuç. 
  • - 1 tutam dereotu. 
  • - 250 g kaşar peyniri. 
  • - 4 adet yumurta. 
  • - 1 su bardağı süt. 
  • - 2,5 su bardağı un. 
  • - 1 paket kabartma tozu. 
  • - 1 çay kaşığı tuz. 
  • - 1 çay kaşığı kuru nane. 
  • - sıvı yağ
HAZIRLANIŞI

Karışık Marmelat Tarifi

MALZEMELER

1 kilo karışık mevsim meyvesi
1 kilo şeker
1 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Meyveler doğranır ve rondodan geçirilir. Meyve püreleri tencereye alınır ve üzerine şeker ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak kıvam alana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuyunca kavanozlara koyulur.
marmelat tarifi

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Çay Saati Çatal Tarifi

ÇATAL

MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay bardağı sıvıyağ 
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şeritin uçları birbirine