Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
22 Ekim 2015 Perşembe
Karışık Marmelat Tarifi
MALZEMELER
1 kilo karışık mevsim meyvesi
1 kilo şeker
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Meyveler doğranır ve rondodan geçirilir. Meyve püreleri tencereye alınır ve üzerine şeker ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak kıvam alana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuyunca kavanozlara koyulur.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
1 kilo karışık mevsim meyvesi
1 kilo şeker
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Meyveler doğranır ve rondodan geçirilir. Meyve püreleri tencereye alınır ve üzerine şeker ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Önce harlı ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak kıvam alana kadar düşük ateşte pişirmeye devam edilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve soğuyunca kavanozlara koyulur.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Çay Saati Çatal Tarifi
ÇATAL
MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
MALZEMELER:
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şeritin uçları birbirine
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılır, elle şerit halinde yuvarlanır. Ortadan ikiye bölünür ve iki şeritin uçları birbirine
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Çatal Tarifi,
Çay Saati
Kıymalı Rulo Börek
KIYMALI RULO BÖREK
MALZEMELER
3 adet hazır yufka
300 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
10-12 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay tuz
1 çay kaşığı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Soğanlar ve biberler doğranarak kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir. Suyu da ilave edilerek karıştırılır. fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak
MALZEMELER
3 adet hazır yufka
300 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
10-12 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay tuz
1 çay kaşığı su
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve karbonat karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Soğanlar ve biberler doğranarak kıymaya eklenir. İçine kimyon, karabiber, tuz eklenir. Suyu da ilave edilerek karıştırılır. fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp tepsiye kenarları dışarı taşacak
Ekmek Poğaça Tarifi
EKMEK POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Yoğurma kabına ılık süt, ılık su , şeker, yağ, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu alınarak karıştırılır. Ardından un kontrollü olarak azar azar ilave edilerek ekmek hamuru yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kulak
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Yoğurma kabına ılık süt, ılık su , şeker, yağ, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu alınarak karıştırılır. Ardından un kontrollü olarak azar azar ilave edilerek ekmek hamuru yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kulak
Fincan Böreği Tarifi
FİNCAN BÖREĞİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma
2 adet soğan
4 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Biberler ince ince doğranır ve soğana eklenip kavrulur. Karabiberi ve tuzu eklenip ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür ve 1 mm kalınlığında eşit olarak açılır. Yemeklik doğranılan soğan sıvı yağ konularak tavada kavrulur. Hazırlanan iç harç açılan hamurlardan birinin üzerine aralıklı olarak birer kaşık
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma
2 adet soğan
4 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Biberler ince ince doğranır ve soğana eklenip kavrulur. Karabiberi ve tuzu eklenip ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Hamur ikiye bölünür ve 1 mm kalınlığında eşit olarak açılır. Yemeklik doğranılan soğan sıvı yağ konularak tavada kavrulur. Hazırlanan iç harç açılan hamurlardan birinin üzerine aralıklı olarak birer kaşık
Kitel Nasıl Yapılır?
KİTEL MALZEMELERİ
DIŞI İÇİN.
2 su bardağı irmik.
2 su bardağı köftelik bulgur.
2 yemek kaşığı kişniş.
Tuz.
Ilık su.
İÇİ İÇİN.
500 g dana kıyma.
4 adet kuru soğan.
1 tutam maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Karabiber.
Kekik.
Pulbiber.
Tuz.
HAZIRLANIŞI
İrmik ve köftelik bulgur. Geniş bir kaba alınır. Dövülen bol kişniş ve tuz eklenir. Kaynar su ile ıslatılıp bulgur şişene kadar üzeri kapalı bekletilip sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Dana kıyma tavaya alınır. Kavrulunca sıvıyağ gezdirilir ve küçük doğranan soğanlar eklenir. Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz atılır. Kıyılan maydanoz ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
DIŞI İÇİN.
2 su bardağı irmik.
2 su bardağı köftelik bulgur.
2 yemek kaşığı kişniş.
Tuz.
Ilık su.
İÇİ İÇİN.
500 g dana kıyma.
4 adet kuru soğan.
1 tutam maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
Karabiber.
Kekik.
Pulbiber.
Tuz.
HAZIRLANIŞI
İrmik ve köftelik bulgur. Geniş bir kaba alınır. Dövülen bol kişniş ve tuz eklenir. Kaynar su ile ıslatılıp bulgur şişene kadar üzeri kapalı bekletilip sakız kıvamına gelene kadar yoğurulur. Dana kıyma tavaya alınır. Kavrulunca sıvıyağ gezdirilir ve küçük doğranan soğanlar eklenir. Pulbiber, karabiber, kekik ve tuz atılır. Kıyılan maydanoz ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kitel,
nasıl yapılır
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)